Β ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου: Αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων

Β΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου


Γενική συνέλευση Καλύμνου


Στις 19/03/2012 πραγματοποιήθηκε στην Κάλυμνο γενική συνέλευση (η αντίστοιχη στην Κώ έγινε στις 20/03) στην οποία συμμετείχαν 43 συνάδελφοι. Στην γενική μας συνέλευση παραβρέθηκε ο Παύλος Αντωνόπουλος εκπρόσωπος του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ όπου και μας ενημέρωσε για την αξιολόγηση, καθώς και για τις αναγκαίες δράσεις αντίστασης και ανατροπής της καταστροφικής πολιτικής που διαλύει το δημόσιο σχολείο και σαρώνει κατακτήσεις
ολόκληρου αιώνα.
Συγκεκριμένα ενέταξε την αξιολόγηση μέσα στο γενικότερο πλαίσιο της μνημονιακής πολιτικής που υλοποιούν τα αστικά κόματα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ τα τελευταία δύο χρόνια, με στόχο το ξεπέρασμα της βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης πάνω στις πλάτες των εργαζομένων και της πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού. Μίας πολιτικής που με πρόσχημα το δημόσιο χρέος εξυπηρετεί ξεκάθαρα τα συμφέροντα του ντόπιου και ξένου μεγάλου κεφαλαίου. Γι’ αυτό τον λόγο η απάντηση δεν θα πρέπει να στοχεύει μόνο στην απόκρουση των επιμέρους επιθέσεων, αλλά συνολικά στην ανατροπή αυτής της πολιτικής και των κυβερνήσεων που την στηρίζουν. Τέλος υποστήριξε την αναγκαιότητα της μαζικής συμμετοχής του κλάδου στις συλλογικές διαδικασίες βάσης (συνελεύσεις κτλ.) με σκοπό την ταξική ανασυγκρότηση των συνδικάτων σε ρήξη με την συμβιβασμένη γραφειοκρατεία, καθώς και τον συντονισμό ανάμεσα στα πρωτοβάθμια σωματεία.
Οι παρεμβάσεις-ερωτήσεις των συναδέλφων στάθηκαν στο ζήτημα της αξιολόγησης και στο κατά πόσο και με ποιόν τρόπο μπορούμε να αποκρούσουμε την επίθεση που δεχόμαστε. Παράλληλα όμως υπήρξε και προβληματισμός τόσο με την συμμετοχή των συναδέλφων στους αγώνες και στις συνελεύσεις, όσο και στον τρόπο επίτευξης της απαραίτητης αγωνιστικής συσπείρωσης.
Στο κλείσιμο της γενικής συνέλευσης υιοθετήθηκε ομόφωνα το ψήφισμα ενάντια στην αξιολόγηση που πρότεινε το Δ.Σ. της Β΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου, καθώς και το ακόλουθο ψήφισμα κλιμάκωσης των αγώνων που πρότεινε η Αγωνιστική Παρέμβαση (42 υπέρ, 1 λευκό).


Ψήφισμα της γενικής συνέλευσης Καλύμνου


Η κλιμάκωση του αγώνα είναι υπόθεση της βάσης

Στην φάση της πλήρους κατεδάφισης εργασιακών και συνταξιοδοτικών κεκτημένων, προχώρησε η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ υπό την υψηλή εποπτεία Τρόϊκας-Ε.Ε., μέσω της ψήφισης του εφαρμοστικού νόμου που υλοποιεί τμήμα των αποφάσεων του 2ου μνημονίου. Στον συγκεκριμένο νόμο μεταξύ άλλων προβλέπεται η μείωση των κατώτατων μισθών, των κύριων και επικουρικών συντάξεων με αναδρομική ισχύ από την αρχή του έτους, η κατάργηση της μονιμότητας στις ΔΕΚΟ, η καταστρατήγηση των συλλογικών συμβάσεων και ευρύτερα των εργασιακών σχέσεων και η διάλυση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης μέσω του νέου ασφαλιστικού φορέα υγείας (ΕΟΠΥΥ). Και για να μην υπάρξει κάποια παρεξήγηση για το αν αυτά θα είναι τα τελευταία μέτρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θρασύτατα, δήλωσε ότι τα καινούργια μέτρα του Ιουνίου ελέω ελλείμματος, δεν θα πρέπει να αιφνιδιάσουν κανένα. Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε την συρρίκνωση όλων των προνοιακών δαπα
Keywords
Τυχαία Θέματα