Αυτοκίνητα, χωρίς οδηγό, τιμόνι και φρένα, κατασκευάζει η Google - Βίντεο

Tweet

Το πρωτότυπο ενός επαναστατικού οχήματος παρουσίασε η google, το οποίο θα κινείται χωρίς οδηγό, φρένα και τιμόνι, απλά με τη χρήση ενός κουμπιού κίνησης.

Η google σκοπεύει να κατασκευάσει 100 με 200 επιπλέον αντίγραφα του πρωτότυπου, το οποίο κατασκευάστηκε με τη συμβολή διαφορετικών εταιριών από όλο τον κόσμο.

«Το λογισμικό μας και οι αισθητήρες κάνουν όλη τη δουλειά» είπε ο συνιδρυτής της εταιρείας Sergey Brin,

στο διεθνες συνέδριο, που παρουσίασε το νέο προϊόν της.

Κατά την αρχική φάση των δοκιμών, το αυτοκίνητο θα διαθέτει και συμβατικά χειριστήρια ελέγχου (πεντάλια, τιμόνι κ.α.), ώστε ο οδηγός να μπορεί να ανακτήσει τον έλεγχο του οχήματος, αν κάτι δεν πάει καλά με το αυτόματο σύστημα. Όμως, καθώς θα εμπεδώνεται η εμπιστοσύνη στο αυτοκίνητο-ρομπότ, δεν θα παραμείνει τελικά τίποτε περισσότερο από δύο μόνα πλήκτρα που θα δίνουν τις εντολές «ξεκίνα» ή «σταμάτα».

Η αυτόνομη οδήγηση θα βασίζεται σε ένα συνδυασμό λέιζερ και αισθητήρων ραντάρ, σε συνδυασμό με τα στοιχεία από τις κάμερες που θα καταγράφουν συνεχώς το δρόμο μπρος-πίσω και αριστερά-δεξιά σε μια περιμετρική ακτίνα περίπου 200 μέτρων. Φυσικά, θα γίνεται αξιοποίηση των ψηφιακών χαρτών της Google και του δορυφορικού συστήματος πλοήγησης GPS.

Tags: googleαυτοκίνητομεταφορές Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα