ΑΔΕΚΕ Σερρών: Πρωτοφανές ΣΥΡΙΖΟ- ΔΑΚΕ ρουσφέτι στις αποσπάσεις

Ζούμε στην εποχή όπου οι κυβερνώντες βαφτίζουν το παράνομο ως εθιμικό δίκαιο, και το παράλογο ως λογικό. Την ίδια στιγμή που ο Υπουργός Παιδείας καταστρέφει τη ζωή χιλιάδων συναδέλφων με σοβαρότατα οικογενειακά, οικονομικά και προβλήματα υγείας, εκμηδενίζοντας χωρίς καμία λογική τις αποσπάσεις από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ, υπογράφει παράνομες ρουσφετολογικές αποσπάσεις σε κομματικά στελέχη της ΔΑΚΕ, προφανώς ξεπληρώνοντας

κάποιο γραμμάτιο στα αλισβερίσια του Σύριζα με τη Νέα Δημοκρατία.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Παιδείας:

Υπογράφει την κατά προτεραιότητα απόσπαση της Πάνου Ελευθερίας ΠΕ06 στις 29/8/2017 χωρίς να πληροί κανένα από τα 6 κριτήρια, όπως αυτά ορίζονται στην από 8/5/2017 Εγκύκλιο Αποσπάσεων 2016-17 (σελ. 9-10).

Πρόκειται για μια απόφαση-πρόκληση στο σύνολο του εκπαιδευτικού κόσμου, αφενός λόγω της μοναδικότητας της περίπτωσης, καθώς σε όλη την επικράτεια δεν πραγματοποιήθηκε καμία παρόμοια απόσπαση συνδικαλιστή χωρίς την ύπαρξη λειτουργικού κενού της ειδικότητάς του στο ΠΥΣΔΕ απόσπασης , και αφετέρου γιατί γελοιοποιεί τον κλαδικό συνδικαλισμό, αφού αποδεικνύει ότι τα προβεβλημένα κομματικά στελέχη λειτουργούν ως δέκτες ρουσφετιών της πολιτικής ηγεσίας.

Υπενθυμίζουμε ότι η ΟΛΜΕ από τις 6/9/2017 κατήγγειλε τον Υπουργό Παιδείας γιατί δεν πραγματοποίησε αποσπάσεις συνδικαλιστών, όπως και πολλές ΕΛΜΕ (ενδεικτικά αναφέρουμε τις ΕΛΜΕ: Α’ Θεσσαλονίκης, Κορινθίας, Φλώρινας).

Είναι λυπηρό για τον κλάδο συνολικά, που αντιμετωπίζει καθημερινά την αποσύνθεση του κομματικού συνδικαλισμού, να περιμένει να τον εκπροσωπήσουν οι αποδέκτες των ρουσφετιών της εκάστοτε κυβέρνησης.

Αποτελεί ταυτόχρονα την υπέρτατη γελοιοποίηση της πολιτικής ηγεσίας, το γεγονός ότι λαμβάνεται μια ορθολογική απόφαση, όπως αυτή της μη πραγματοποίησης αποσπάσεων των μέχρι τώρα προνομιούχων συνδικαλιστών, και άμεσα αυτή να καταστρατηγείται, από μόνο μία, αλλά εξευτελιστική για τον ίδιο τον Υπουργό, απόσπαση. Φανταζόμαστε ότι ο άνθρωπος δεν έχει ιδέα για την παράνομη απόσπαση που έχει υπογράψει, αλλά το μακρύ χέρι της ΔΑΚΕ έχει παρεισφρήσει μέσα στο γραφείο του.

ΑΔ.Ε.Κ.Ε. Σερρών

ΑΔΕΚΕ Σερρώνρουσφέτιαποσπάσεις
Keywords
Τυχαία Θέματα