Α, Β, Δ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Πρόσκληση συνάντησης με αναπληρωτές, ωρομίσθιους

Α΄ Β΄ Δ΄ ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Πρόσκληση συνάντησης-συζήτησης

Προς τους συναδέλφους αναπληρωτές, ωρομίσθιους

Τρίτη 10 Φλεβάρη στις 6μμ στην ΕΔΟΘ

Συνάδελφοι αναπληρωτές, ωρομίσθιοι, 5μηνίτες μέσω ΕΣΠΑ, Το καθεστώς της ανασφάλειας/αβεβαιότητας που ζείτε τα τελευταία χρόνια δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Οι συνέπειες των ελαστικών εργασιακών σχέσεων στον κλάδο μας, η ωρομισθία, η αναπλήρωση, σας κρατούν ομήρους ανάμεσα στην ανεργία και την εργασία, απαγορεύουν οποιοδήποτε προγραμματισμό για τη ζωή σας. Οι επιπτώσεις

είναι αρνητικές και στην ποιότητα της εκπαίδευσης.

Χιλιάδες οι χαμένες ώρες, τα κενά, η εναλλαγή εκπαιδευτικών. Ειδικά στην Ειδική Αγωγή αυτή η εναλλαγή παίρνει απάνθρωπα χαρακτηριστικά, αφενός σπάει οποιαδήποτε εμπιστοσύνη δασκάλου - μαθητή και αφετέρου δημιουργεί επιπτώσεις στην ψυχική υγεία των παιδιών.

Η λύση είναι μία. Μαζικοί διορισμοί για την κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία!

Όλα τα παραπάνω δεν είναι απλώς μια προσωρινή κατάσταση ή το αποτέλεσμα μιας λανθασμένης διαχείρισης. Πρόκειται για συγκεκριμένη πολιτική επιλογή που προσαρμόζει το σχολείο στις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων για την εξασφάλιση φτηνού και ευέλικτου εργατικού δυναμικού. Επιδιώκουν την βίαιη εξώθηση των παιδιών των λαϊκών οικογενειών στην ψευτοκατάρτιση και τη μαθητεία - απλήρωτη εργασία από μικρή ηλικία. Αυτό το σχολείο χρειάζεται εκπαιδευτικό που να ζει μέσα στην ανασφάλεια, φοβισμένο, κακοπληρωμένο, μισοεργαζόμενο, μισοάνεργο, ώστε αυτό το μοντέλο εργαζομένου να αναπαράγει και στους μαθητές του.

Πάρε την υπόθεση στα χέρια σου. Γίνε μέλος της ΕΛΜΕ.

Μέσα από τη συμμετοχή μας και τον αγώνα μπορούμε να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση. Αποκρούουμε τη λογική που θέλει τον κλάδο διασπασμένο, διαχωρίζει του εκπαιδευτικούς, καλλιεργεί την ατομική λύση. Δεν έχει κανένα αποτέλεσμα ο διαχωρισμός σε 24μηνίτες, 30μηνίτες, 5μηνίτες, επιτυχόντες ΑΣΕΠ και μη, κατόχους μεταπτυχιακών και μη. Αυτός ο διαχωρισμός στρέφει τον εργαζόμενο ενάντια στον άλλο. Είμαστε όλοι εκπαιδευτικοί και αυτό μας ενώνει.

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες, ούτε ώρα χαμένη!

Καλούμε τους συμβασιούχους εκπαιδευτικούς (ωρομίσθιους, αναπληρωτές, 5μηνίτες) να παλέψουν μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, τους γονείς και τους μαθητές για τα μόνα αιτήματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες:

· Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με μόνη προϋπόθεση το πτυχίο.

· Μαζικοί διορισμοί για την κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία.

· Μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση.

· Επίδομα ενοικίου στο 100% της αξίας του, επίδομα θέρμανσης στους συμβασιούχους εκπαιδευτικούς.

· Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ σε όλους τους ανέργους.

· Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους.

Σας καλούμε να συμμετέχετε στη συνάντηση των Α΄, Β΄, Δ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης με αναπληρωτές εκπαιδευτικούς την Τρίτη 10 Φλεβάρη, στις 6μμ, στην ΕΔΟΘ, Προξ. Κορομηλά 51.

ΤΑ ΔΣ Α΄, Β΄, Δ΄ ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Tags: ΕΛΜΕ ΘεσσαλονίκηςΘεσσαλονίκη
Keywords
Τυχαία Θέματα