Α Σύλλογος ΠΕ Αθηνών: Απαράδεκτες προτάσεις για τη μεταστέγαση του 15ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;}

Α΄ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
www.a-athinon.gr, E-mail: [email protected], Ζωγράφου

Αριθμ. Πρωτ. : 60
18/6/2012


Προς :
- Υπουργό Παιδείας
- Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής
- Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθηνών
- Δήμαρχο Αθηναίων
- Αντιδήμαρχο Παιδείας Δήμου Αθηναίων

- Πρόεδρο 1ης Δημοτικής Κοινότητας Δήμου Αθηναίων
- Πρόεδρο Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας 1ης Δημοτικής Κοινότητας Δήμου Αθηναίων
- Δ.Ο.Ε.
- Σύλλογο Γονέων 15ου Δημ. Σχολείου Αθηνών
- Σύλλογο Φίλων 15ου Δημ. Σχολείου Αθηνών
- Μέλη μας


Θέμα : Απαράδεκτες προτάσεις για τη μεταστέγαση του 15ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών

Ενημερωθήκαμε ότι στην ενημερωτική σύσκεψη της 12ης Ιούνη με τους Συλλόγους Γονέων των Πρότυπων – Πειραματικών Σχολείων που λειτουργούν στο Μαράσλειο, ο Περιφερειακός Διευθυντής εκπαίδευσης Αττικής Ι. Κουμέντος, ανακοίνωσε τη μεταστέγαση του 15ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών από το Μαράσλειο σε περιοχή εκτός των σχολικών ορίων του και συγκεκριμένα σε κτίριο της οδού Σίνα !

Είναι προφανές ότι μια τέτοια εξέλιξη αποτελεί ουσιαστικά κατάργηση του 15ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών. Το 15ο Δημ. Σχ. Αθηνών, αποτελεί το μοναδικό δημόσιο σχολείο γειτονιάς για τη συγκεκριμένη περιοχή εδώ και δεκαετίες. Η μεταστέγασή του στην άλλη πλευρά του Λυκαβηττού σε κτίριο της οδού Σίνα σημαίνει πρακτικά ότι ο μαθητικός πληθυσμός της περιοχής θα μείνει ακάλυπτος. Συνακόλουθα, το επόμενο βήμα θα είναι η οριστική κατάργηση του σχολείου με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Η τακτική των αιφνιδιαστικών και αυθαίρετων αποφάσεων που ακολουθεί για μια ακόμα φορά ο Περιφερειακός Διευθυντής εκπαίδευσης, αποτελεί δομικό συστατικό των αντιεκπαιδευτικών πολιτικών και επιλογών. Η εκπαιδευτική κοινότητα δεν δέχεται ούτε τετελεσμένα ούτε πραξικοπηματικές αποφάσεις.

Προτεραιότητα για μας δεν είναι ούτε τα προτάγματα της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής ούτε οι συντεχνιακές σκοπιμότητες. Είναι οι ανάγκες και τα δικαιώματα των μαθητών, του δημόσιου σχολείου και των εκπαιδευτικών. Γι΄ αυτό εκφράζουμε την κατηγορηματική μας αντίθεση στην πρόταση για μεταστέγαση του 15ου Δημ. Σχ. Αθηνών. Ο Σύλλογός μας αγωνίζεται εδώ και χρόνια για την υπεράσπιση του 15ου Δημ.Σχ. Αθηνών και την οριστική λύση του στεγαστικού προβλήματος εντός του Μαρασλείου. Θα αγωνιστούμε και σήμερα μαζί με την εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου, γονείς και εκπαιδευτικούς στην ίδια κατεύθυνση.

Keywords
Τυχαία Θέματα