Ανακοίνωση των επιπλέον κενών από τα τυπικά οργανικά κενά και οι προϋποθέσεις για την κάλυψή τους

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;}Α’ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ-ΦΑΧ: 2105561490
Email:[email protected] Ε.Λ.Μ.Ε. Άνω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Φυλής

elme-alzefy.blogspot.com//[email protected]

14/6/2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΚΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΤΥΠΙΚΑ ΟΡΓΑΝΙΚΑ KENA ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥΣ

Είναι γνωστό ότι
οι μεταθέσεις των εκπαιδευτικών αποτελούν προνομιακή πολιτική επιλογή της εκάστοτε κυβέρνησης. Δεν αποτελούν, δηλαδή, τυπικές υπηρεσιακές μεταβολές στη βάση των κενών που επεξεργάζονται τα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Ο αριθμός των μετατεθειμένων εκπαιδευτικών ειδικά στην Αττική, που συγκεντρώνει τις περισσότερες προτιμήσεις για μετάθεση, πολύ συχνά είναι αρκετά μεγαλύτερος απ’ τα αντίστοιχα κενά των σχολικών μονάδων που πρέπει να καλυφθούν. Συνήθως ένα μεγάλο μέρος αυτού του εκπαιδευτικού προσωπικού καλύπτει διοικητικές ανάγκες (Διευθύνσεις, ΥΠΕΠΘ κ.λ.π.).
Το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι να εμφανίζεται ένας μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών που παραμένει στη διάθεση των ΠΥΣΔΕ, δηλαδή χωρίς οργανική θέση σε κάποια σχολική μονάδα. Το πρόβλημα που δημιουργείται είναι να υπάρχουν, στην αρχή κάθε σχολικής χρονιάς, περιφερόμενοι εκπαιδευτικοί και ταυτόχρονα σχολικές μονάδες με ελλείψεις προσωπικού. Η κατάσταση αυτή γίνεται εκρηκτική σε συνδυασμό με τις αποφάσεις των Μνημονίων για την εκπαίδευση και για απολύσεις 150000 εργαζομένων στο Δημόσιο.
Επιβάλλεται ο κλάδος και πρώτα απ’ όλα η ΟΛΜΕ, να απαιτήσει όλοι οι εκπαιδευτικοί να καταλαμβάνουν οργανική θέση σε σχολική μονάδα ανεξάρτητα απ’ τα κενά που τελικά δημιουργούνται.
Στη Δυτική Αττική, εδώ και χρόνια, είναι πάγιο το αίτημα του εκπαιδευτικού συνδικαλιστικού κινήματος, όλοι οι εκπαιδευτικοί να καταλαμβάνουν οργανική θέση σε σχολική μονάδα σε συνδυασμό με τη διεκδίκηση τμημάτων με χαμηλό αριθμό μαθητών. Θεωρούμε ότι το όριο των 25 μαθητών ανά τμήμα είναι μεγάλο σ΄αυτήν την ιδιαίτερα δύσκολη κοινωνική συγκυρία.
Στο παρελθόν, όταν ο αριθμός των εκπαιδευτικών που έμεναν στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ ήταν μικρός, η διοικητική πλευρά συμφωνούσε με την τοποθέτηση όλων των εκπαιδευτικών σε οργανική θέση. Αργότερα, όταν το πρόβλημα διογκώθηκε, η διοικητική πλευρά συμφωνούσε μόνο στο να αυξάνουν τα διαθέσιμα κενά, άρα και οι οργανικές θέσεις:
1) Με τα κενά που προκύπτουν από εκπαιδευτικούς με μακροχρόνια μείωση ωραρίου, από απαλλαγή των εκπαιδευτικών τους καθηκόντων (Διευθυντές Σχολείων, Εκπαίδευσης κ.λ.π.) και μακροχρόνια αποσπασθέντες.
2) Με μείωση του κατώτατου ορίου των 11 ωρών, που αποτελεί το θεσμοθετημένο όριο για τη ύπαρξη οργανικού κενού σε σχολική μονάδα, στις 7 ή 8 ώρες.
Τα κενά αυτά ανακοινώνονται χαρακτηρισμένα με σαφείς και ξεκάθαρες προϋποθέσεις, διότι η τοποθέτηση εκπαιδευτικού σ’ αυτά τα κενά προϋποθέτει ότι εκ των πραγμάτων την ερχόμενη σχολική χρονιά ο εκπαιδευτικός έχει
Keywords
Τυχαία Θέματα