Α ΕΛΜΕ Κορινθίας: Σειρά συζητήσεων για το "Τι σχολείο θέλουμε"

Tweet

Α’ ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ Κόρινθος, 10/02/2014

ΑΡΓΟΥΣ 17-19 ΚΟΡΙΝΘΟΣ 20 100 Α.Π.: 36

ΤΗΛ-FAX: 2741026860 Προς: Σχολεία Κορινθίας

Email: [email protected]

Blog: http://aelmekor.blogspot.gr/

Κοιν.: Δ.Δ.Ε. Κορινθίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ΕΛΜΕ,

πιστή στην υπόσχεση που έδωσε το Σεπτέμβρη στην εκδήλωση για το Νέο Λύκειο, ξεκινά σειρά συζητήσεων για το «ΤΙ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΛΟΥΜΕ» εμείς ως εκπαιδευτικοί. Φιλοδοξούμε η σειρά συζητήσεων να αγγίξει πολλά ζητήματα που αφορούν στο σχολείο και σε όλους τους φορείς του (εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς).

Επειδή τυχαίνει το 10ο Εκπαιδευτικό Συνέδριο της ΟΛΜΕ με τίτλο «Ο ρόλος του Λυκείου και η Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση» στην ίδια χρονική περίοδο (τέλη Μάρτη), ως ΕΛΜΕ θα ξεκινήσουμε τον κύκλο συζητήσεων από αυτά τα ζητήματα. Κάποιοι από τους συναδέλφους που θα συμμετέχουν (συγκεκριμένα 3) μπορούν να πάνε και στο Εκπαιδευτικό Συνέδριο στα Γιάννενα στις 28-30/03/2014 για να παρουσιάσουν και τις εισηγήσεις τους εκεί.

Το περιεχόμενο του συνεδρίου πάνω στον οποίο θα επικεντρωθεί ο πρώτος κύκλος συζητήσεων είναι:

Σύγχρονες εκπαιδευτικές πολιτικές. Η διεθνής εμπειρία (ΕΕ, ΟΟΣΑ κ.λπ.)Οι επιπτώσεις των πολιτικών της λιτότητας και των μνημονίων στην εκπαίδευση (με έμφαση στη λυκειακή βαθμίδα). Η περίπτωση της Ελλάδας.Η βαθμίδα του Λυκείου και η επιλεκτική λειτουργία στην ελληνική εκπαίδευση. Το νέο θεσμικό πλαίσιο. Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση, Κατάρτιση και Διά Βίου Μάθηση.Οι προτάσεις της ΟΛΜΕ.

Για τη συμμετοχή στην ομάδα-ες εργασίας εννοείται ότι δε χρειάζεται να είναι κανείς μέλος οποιουδήποτε οργάνου της ΕΛΜΕ αλλά θα πρέπει απαραιτήτως να είναι τουλάχιστον μέλος της.

Προτείνουμε να δηλωθεί συμμετοχή στις ομάδες μέχρι και την Παρασκευή 14/02 και η πρώτη ανοιχτή οργανωμένη διαδικασία συζήτησης-εκδήλωσης(με περιεχόμενο ένα ή περισσότερα από τα 5 παραπάνω σημεία) να γίνει προς το τέλος του Φλεβάρη.

Προφανώς, το πλαίσιο οργάνωσης των συζητήσεων θα είναι ευέλικτο: όπου αυτό είναι εφικτό θα υπάρχει εισήγηση από συνάδελφο-συναδέλφους αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητο για να γίνει η συζήτηση, γιατί το σημαντικό είναι ακριβώς το τελευταίο σημείο: να ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ επιτέλους για το σχολείο, δηλαδή το μέρος στο οποίο δουλεύουμε, δημιουργούμε και Λειτουργούμε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΣ ΝΤΟΥΛΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΙΠΙΚΕΛΗΣ

Tags: Α ΕΛΜΕ Κορινθίας Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα