Α ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου: Εγκληματική συνέργεια και συνενοχή κυβέρνησης - τρόικας – υπουργού παιδείας

Ανακοινώσεις

Ρόδος 10-7-2013 Α’ ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥΤαχ. Δ/νση : Αγ. Ιωάννου 54 (ΡΟΔΑ)85100 ΡόδοςΤηλ κ’ Fax: 22410-32251ΠΡΟΣ :A. Μ.Μ.Ε. Β. Συλλόγους διδασκόντων

Εγκληματική συνέργεια και συνενοχή

κυβέρνησης - τρόικας – υπουργού παιδείας

Διαλύουν το Δημόσιο Σχολείο

και καταδικάζουν στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους

Με μία ακόμη αιφνιδιαστική κίνηση, απ’ αυτές που μας έχει συνηθίσει, η κυβέρνηση, σε εγκληματική συνέργεια με την τρόικα

και με τη συναίνεση και τη συνενοχή του υπουργού παιδείας, καταδικάζει σε «ξαφνικό θάνατο» 2500 καθηγητές στέλνοντάς τους στην ανεργία.

Με ένα non paper ανατριχιαστικό στο σκεπτικό του, καταργούνται πανελλαδικά και χωρίς καμία, έστω και προσχηματική τεκμηρίωση, τρεις ολόκληροι τομείς στα Επαγγελματικά Λύκεια και τις Επαγγελματικές Σχολές.

Χιλιάδες μαθητές κυρίως λαϊκών και φτωχών οικογενειών, που με δυσκολία τα βγάζουν πέρα, θα αναζητούν από το Σεπτέμβρη το σχολείο τους και δεν θα το βρίσκουν. Τι θα κάνει άραγε γι’ αυτό το Υπουργείο Παιδείας; Που θα πετάξουν τα παιδιά που με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα πρέπει να πάνε στην επόμενη τάξη και θα έχει καταργηθεί η ειδικότητα που παρακολουθούν; Όμως αυτά είναι ψιλά γράμματα για τους τοποτηρητές και τους εφαρμοστές των μνημονίων.

Είναι φανερό πως επιδιώκεται η διάλυση της δημόσιας τεχνικής εκπαίδευσης και παραχωρείται ένα μεγάλο φιλέτο της βορά στον αδηφάγο ιδιωτικό τομέα.

Όπως έχουμε επανειλημμένα επισημάνει η μόνη πολιτική της κυβέρνησης είναι αυτή των απολύσεων, της συρρίκνωσης και υποβάθμισης των βασικών κοινωνικών αγαθών και της μείωσης μέχρι μηδενισμού των εισοδημάτων των εργαζομένων.

Όπως έχουμε προειδοποιήσει τα χειρότερα έπονται όσο ο ελληνικός λαός δεν αντιδρά στους ντόπιους και ξένους δυνάστες.

· Καταγγέλλουμε αυτή την ανάλγητη πολιτική, που διαλύει κυριολεκτικά το δημόσιο σχολείο πριμοδοτώντας ταυτόχρονα την ιδιωτική εκπαίδευση, στέλνει απευθείας στην ανεργία χιλιάδες εκπαιδευτικούς και καταδικάζει στην εξαθλίωση τις οικογένειές τους.

· Καταγγέλλουμε την πολιτική κυβέρνησης – Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου - Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι οι σφαγείς και οι νεκροθάφτες του λαού μας.

· Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές, κάθε πολίτη, να συμμετάσχουν σε όλες τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που οργανώνουν τα σωματεία και οι φορείς. Οφείλουμε να αντισταθούμε με όλα τα μέσα και μέχρι την τελική δικαίωση σ’ αυτή την πολιτική που καταστρέφει τη χώρα και το λαό της.

Για το Δ.Σ. της Α’ ΕΛΜΕΔ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Β. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ Α. ΜΑΡΙΝΟΣ

Tags: Α ΕΛΜΕ Δωδεκανήσουαπολύσεις εκπαιδευτικώναπολύσεις καθηγητών
Keywords
Τυχαία Θέματα