Α ΕΛΜΕ Αχαϊας: Μια οφειλόμενη απάντηση

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Α ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ
ΜΑΝΙΑΚΙΟΥ 6 & ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΠΑΤΡΑ
ΤΗΛ. / FAX: 2610 - 278776
[email protected],

http://aelmeahaias.wordpress.com

Πάτρα, 9/2/2015

Μια οφειλόμενη απάντηση

Αν και το κύριο ζήτημα της ανακοίνωσής μας ήταν η αργία των συναδέλφων μας από τον Υπουργό και γενικότερα το Πειθαρχικό Δίκαιο, οφείλουμε μια απάντηση στο από 6/2/2015 έγγραφο της ΔΔΕ

σχετικά με την ανακοίνωσή μας με θέμα: «Κατάργηση του μνημονικού πειθαρχικού δικαίου – Άμεση αναστολή των υποχρεωτικών αργιών που έχουν επιβληθεί σε συναδέλφους σχολείων της περιοχής μας».

Η ΕΛΜΕ επισήμανε στο έγγραφό της τι προβλέπει ο νόμος ν.4093/2012-Ζ3-3 για το θέμα της θέσης σε αργία και βάσει αυτού εξέφρασε την αντίθεσή της στην ενέργεια της Δ/ντριας Β/θμιας Εκπ/σης. Το ότι υπάρχουν άλλα υπηρεσιακά έγγραφα από τις «Προϊστάμενες Αρχές» της Διοίκησης με «έγγραφες ρητές εντολές», που συμπληρώνουν, ερμηνεύουν ή ενδεχομένως βρίσκονται σε αναντιστοιχία με την πρόβλεψη του νόμου , για την ΕΛΜΕ δείχνει τις αντιφάσεις του νομικού πλαισίου, το οποίο το Σωματείο δεν έχει ούτε τη νομική δυνατότητα ούτε την πολιτική ευθύνη να διακριβώσει ή να ερμηνεύσει. Πολύ περισσότερο όταν έχει εκφράσει την καθολική αντίθεση και αντίδρασή του συνολικά απέναντι στο νόμο και τις παρενέργειές του.Από το γενικότερο πλέγμα των ενεργειών της Διοίκησης στο συγκεκριμένο ζήτημα , το παραπάνω θέμα είναι αυτό στο οποίο εκφράσαμε την επιφύλαξή μας για το αν εμπίπτει στις αρμοδιότητές της. Σε κάθε περίπτωση η ΕΛΜΕ ανέφερε τα γεγονότα όπως είχε καθήκον να κάνει. Για το σωματείο η άμεση κατάργηση του μνημονιακού πειθαρχικού δικαίου θα άρει και τις υπόλοιπες παρενέργειες που δημιουργεί η εφαρμογή του. Επιβεβαιώνεται και σε αυτή τη περίπτωση ότι "ενός ατόπου δοθέντος μύρια έπονται".Η ΕΛΜΕ διατηρεί ακέραιο το δικαίωμά της να κρίνει, να συνεργάζεται, να συναινεί ή να διαφωνεί κλπ ανάλογα με το θέμα και την συνδικαλιστική της άποψη, δε συμμετέχει στις ενέργειες της Διοίκησης, δεν συνδιοικεί και έχει ως πρώτιστο μέλημά της να υπερασπίζεται τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων. Η ΕΛΜΕ με αυτά τα κριτήρια τοποθετείται κάθε φορά και δεν κινείται από καμία σκοπιμότητα ούτε προσδίδει προσωπικά ή άλλα χαρακτηριστικά στις διαφωνίες της. Στην προκειμένη περίπτωση αντιπροσωπεία του Δ.Σ. ενημερώθηκε έκτακτα από την Διευθύντρια Εκπαίδευσης σε συνάντηση που είχε ως θέμα της άλλα συνδικαλιστικά ζητήματα. Σε καμία περίπτωση αυτή η ενημέρωση δεν είχε εκ των πραγμάτων την απαιτούμενη πληρότητα για τέτοιας κρισιμότητας ζήτημα. Η Διευθύντρια Εκπαίδευσης δεν είναι υπεράνω κριτικής πολύ περισσότερο όταν η ίδια είναι μέλος του σωματείου και ταυτόχρονα εκ της θέσεως της εφαρμόζει τις αντιλαϊκές μνημονιακές πολιτικές.Σε κάθε περίπτωση και με αυτή την αφορμή, παραμένει αναγκαία και ικανή συνθήκη για την αποκατάσταση του αισθήματος δικαίου στο δημοσιοϋπαλληλικό κόσμο, η άμεση κατάργηση του νόμου και των συνεπειών που επιφέρει. Και αυτό το αίτημα έχουν υποχρέωση να το στηρίξουν οι πάντες, γιατί αυτό το πειθαρχικό δίκαιο απειλεί την προσωπική αξιοπρέπεια κάθε εργαζόμενου, καθιστώντας τον εν δυνάμει ένοχο.

Για το Δ. Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Σιάχος Χρήστος Ψαρράς Σπύρος

Tags: Α ΕΛΜΕ Αχαϊας
Keywords
Τυχαία Θέματα