Το «ουάου» του Σαμαρά για τον Βαρουφάκη που έκανε τον Τσίπρα να σηκώσει τα χέρια ψηλά

Μπορεί να ειπώθηκε στον πλαίσιο κριτικής του Αντώνη Σαμαρά, προέδρου της ΝΔ, προς την κυβέρνηση, ωστόσο το «ουάου» του πρώην πρωθυπουργού έκανε ακόμα και τον νυν πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα – όπως και την υπόλοιπη αίθουσα- να γελάσει και να... σηκώσει τα χέρια ψηλά.

Ειδικότερα, ο κ. Σαμαράς, ασκώντας κριτική στις πολιτικές της κυβέρνησης,
εξαπέλυσε κατηγορίες για μηδενισμό της «μεγαλύτερης αναδιάρθρωσης χρέους στην ιστορία» και εγκατάλειψη του «σίγουρου δρόμου» για «να κυνηγήσετε χίμαιρες, κινδυνεύοντας να χάσετε τα πάντα».

Αναφερόμενος στην πρόταση του Γιάνη Βαρουφάκη για τα perpetual bonds, είπε τα εξής: «Ανασύρατε κ. Τσίπρα από τα βάθη της ιστορίας ένα εργαλείο το οποίο χρησιμοποίησε η Μεγάλη Βρετανία για να καλύψει ανάγκες της ενόψει του 7ετούς πολέμου στα μέσα του 18ου αιώνα. Στη συνέχεια το χρησιμοποίησε και πάλι η Βρετανία για να καλύψει τις δαπάνες της στους Ναπολεόντειους Πολέμους στις αρχές του 19ου αιώνα. Και τέλος στις αρχές του 20ου αιώνα για να καλύψει τις υπέρογκες δαπάνες της στα τέλη του Α' Παγκοσμίου Πολέμου. Ουάου που θα έλεγε και ο κ. Βαρουφάκης".Ότι αυτό το πράγμα δεν χρησιμοποιείται πια από κράτη εδώ και πολλές δεκαετίες κανέναν σας δεν απασχόλησε».
Keywords
Τυχαία Θέματα