Α ΕΛΜΕ Αχαϊας: Για την παράσταση διαμαρτυρίας στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Α ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ
ΜΑΝΙΑΚΙΟΥ 6 & ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΠΑΤΡΑ
ΤΗΛ. / FAX: 2610 - 278776
[email protected],

http://aelmeahaias.wordpress.com

Πάτρα, 4/2/2015

Για την παράσταση διαμαρτυρίας στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης

Πραγματοποιήθηκε δημόσια σήμερα το μεσημέρι η προγραμματισμένη παράσταση διαμαρτυρίας της Α΄ ΕΛΜΕ

Αχαΐας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας με διευκολυντική δίωρη στάση εργασίας. Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε, αιρετοί, συνάδελφοι που είναι σε αργία και δεκάδες αλληλέγγυοι συνάδελφοι από τα σχολεία της περιοχής εκφράσαμε τόσο την καθολική αντίθεσή μας στο μνημονιακό πειθαρχικό δίκαιο, όσο και την απαίτησή μας για άμεση ακύρωση και αναστολή των αργιών που επιβλήθηκαν σε 9 συναδέλφους σχολείων της περιοχής ευθύνης μας. Επί τη ευκαιρία εκφράσαμε και την αποδοκιμασία μας για την χρονική περίοδο που υπογράφτηκαν, και τον αποσπασματικό χαρακτήρα τους.

Ο αναπληρωτής Περιφερειακός Διευθυντής αποδέχτηκε το πνεύμα της τοποθέτησής μας, θεώρησε ότι το μνημονιακό πειθαρχικό δίκαιο και οι υποχρεωτικές αργίες για κάθε πειθαρχική ή αυτεπάγγελτη δικαστική δίωξη εκ του αποτελέσματος δεν έχουν θετικό χαρακτήρα για τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς.

Παραδώσαμε στον αναπληρωτή Περιφερειακό Διευθυντή την σχετική ανακοίνωση του Δ.Σ. της Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε και απαιτήσαμε ώστε με κάθε πρόσφορο μέσο να ενημερώσει άμεσα το Υπουργείο Παιδείας και να ζητήσει από τη νέα πολιτική ηγεσία να αναστείλει τις εν λόγω αργίες. Ακόμα ζητήσαμε να ακυρωθεί το παρόν πειθαρχικό δίκαιο και να νομοθετηθεί νέο με βάση τις προτάσεις του κλάδου και της Ε.Λ.Μ.Ε.

Για το Δ. Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Σιάχος Χρήστος Ψαρράς Σπύρος

Tags: Α ΕΛΜΕ Αχαϊας
Keywords
Τυχαία Θέματα