Α ΕΛΜΕ Αχαϊας: Για την παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΔΕ Αχαϊας

Tweet

Πάτρα, 10/9/2014

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Α΄ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ
ΜΑΝΙΑΚΙΟΥ 6 & ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΠΑΤΡΑ
ΤΗΛ. / FAX : 2610 – 278776
[email protected]

http://aelmeahaias.wordpress.com

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 3

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ Δ.Δ.Ε ΑΧΑΙΑΣ

Το Δ.Σ της Α΄ΕΛΜΕ οργάνωσε παράσταση διαμαρτυρίας στη Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης

την Τετάρτη, 10/9 , στα πλαίσια της πανελλαδικής κινητοποίησης που οργάνωσε η ΟΛΜΕ για τα κενά, τη δημιουργία τμημάτων με βάση τις αποφάσεις του κλάδου , τις μετακινήσεις των μαθητών και για όποια ζητήματα προκύπτουν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Αφού αναφερθήκαμε στα γενικότερα προβλήματα της εκπαίδευσης (υποχρηματοδότηση, Νέο Λύκειο, αξιολόγηση, πειθαρχικό δίκαιο), στη συνέχεια θέσαμε το ζήτημα της κάλυψης των κενών στα σχολεία της περιοχής μας καθώς και στα 2 Ειδικά σχολεία (ΕΕΕΕΚ, ΕΠΑΛ Ειδικής Αγωγής) όπου υπάρχει και το μεγαλύτερο πρόβλημα, την κατανομή των μαθητών ανά τμήμα, σύμφωνα με τις θέσεις του κλάδου. Ζητήσαμε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ,στο μέρος που αφορούν τη Διοίκηση, για το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών και απαιτήσαμε οι πάσης φύσεως διαθέσεις από τη Δ/νση σε φορείς (Ι.Ε.Κ, Υπηρεσίες της Δ/νσης) να γίνουν σε συνθήκες πλήρους διαφάνειας και με τις σύννομες διαδικασίες.

Η Δ/ντρια Εκπ/σης μας απάντησε σχετικά με την πλήρωση των κενών ότι το Υπηρεσιακό Συμβούλιο έχει ξεκινήσει τις υπηρεσιακές μεταβολές και από την εικόνα που προκύπτει δε διαφαίνεται ιδιαίτερο πρόβλημα με κενά , πλην των Ειδικών Σχολείων, όπου αναμένεται η πρόσληψη αναπληρωτών. Για το θέμα της κατανομής των μαθητών είπε ότι θα εφαρμοσθεί η κείμενη νομοθεσία, απέκλεισε συμπτύξεις ή συγχωνεύσεις τμημάτων ενώ για τις μεταφορές των μαθητών η Δ/νση σε ό,τι την αφορά έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες. Στην επισήμανσή μας ότι πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα ο τρόπος ανάθεσης των μαθημάτων και για λειτουργικούς αλλά και για παιδαγωγικούς λόγους μας απάντησε ότι έχει στείλει τις απαραίτητες οδηγίες στα σχολεία..

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ , ανεξάρτητα με τις απαντήσεις που δόθηκαν από τη Διοίκηση, καλεί τους συναδέλφους σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα για να αποκρούσουμε συλλογικά κάθε νέα απόπειρα που επιχειρηθεί να πλήξει το Δημόσιο Σχολείο.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Ψαρράς Σπύρος Γκόβας Παναγιώτης

Tags: Α ΕΛΜΕ ΑχαϊαςΔΔΕ Αχαΐας Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα