Εκπαιδευτικά προγράμματα στο Ιδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα

Tweet

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς θα θέλαμε να σας ευχηθούμε καλή δύναμη στο δύσκολο έργο που επιτελείτε.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως στο Μουσείο μας θα γίνονται ξεναγήσεις στους εκθεσιακούς του χώρους που περιλαμβάνουν σπάνια κειμήλια από τα οποία ξετυλίγεται η σύγχρονη ιστορία της Μακεδονίας και οι ελληνικοί απελευθερωτικοί αγώνες από την Επανάσταση του 1821 έως και τους Βαλκανικούς Πολέμους. Επιπλέον θα υλοποιούνται ποικίλλα βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα

που απευθύνονται σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και τα οποία βασίζονται σε ομαδοσυνεργατικά παιχνίδια που συνδυάζουν την έρευνα, τη μουσειακή αγωγή και την περιβαλλοντική εκπαίδευση.

Στόχος μας είναι μέσα από τα εκθέματά και το δανειστικό εκπαιδευτικό υλικό να συμβάλλουμε στην εξοικείωση των μαθητών με την ιστορία της Μακεδονίας, τον χώρο και τους ανθρώπους της και την ανάδειξη της τοπικής ιστορίας. Για τη συμμετοχή σας είναι απαραίτητη η συνεννόηση.

Στο συνημμένο αρχείο μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα προγράμματα που προσφέρονται.

Θα χαρούμε πολύ να σας ξαναδούμε στους χώρους μας και να διατηρήσουμε ζωντανή τη συνεργασία στους χώρους της εκπαίδευσης και του πολιτισμού.

Ο Διευθυντής

Βασίλειος Νικόλτσιος

Στοιχεία επικοινωνίας: Τηλ. 2310229778, fax 2310233108

e-mail: mma@the.forthnet.gr

www.imma.edu.gr

Tags: Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα