Xωρίς βιβλία τα παιδιά της μειονότητας, αγωνία για τη θέρμανση

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;}

Ακόμη μια χρονιά στα σχολεία της μειονότητας στη Ροδόπη και στην Ξάνθη δεν έχουν έρθει τα βιβλία ούτε του ελληνόφωνου ούτε του τουρκόφωνου προγράμματος, με αποτέλεσμα να υπάρχει το άγχος ότι θα ζήσουν ακόμη μια χρονιά χωρίς βιβλία. Συγκεκριμένα, πέρσι όλη η χρονιά κύλησε με φωτοτυπίες.

Θα έχει

ενδιαφέρον να δούμε τι θα γίνει φέτος. Ένα άλλο θέμα εδώ στις περιοχές της Θράκες είναι η αγωνία για τον επερχόμενο χειμώνα.

Με 60% μειωμένες τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων, το δέος για τον χειμώνα είναι μεγάλο. Γιατί ο χειμώνας στη Θράκη είναι βαρύς και πολλές φορές η θερμοκρασία πέφτει κάτω από το μηδέν. Και όλα αυτά τη στιγμή που στελέχη των σχολικών επιτροπών υπολογίζουν ότι θα έχουν πετρέλαιο για δύο μήνες το πολύ, δεδομένου ότι δεν έχουν έρθει τα χρήματα που πρέπει για να καλυφθεί το έξοδο της θέρμανσης. Τόσο ωραία, τόσο μνημονιακά.

Αν σκεφθεί κανείς και μόνο την πιθανότητα να ζητούνται χρήματα από άνεργους γονείς για να ζεσταθούν τα σχολεία, όταν δεν θα μπορούν να ζεστάνουν τα σπίτια τους, τότε δεν απέχουμε πολύ από αυτό που ονομάζεται ανθρωπιστική κρίση.

Σταμάτης Σακελλίων

Keywords
Τυχαία Θέματα