V-cubes: Παιχνίδια μυαλού... στον κύβο

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;} ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΕΡΔΕΣ

Κωνσταντίνος Βερδές γενικός διευθυντής της «VERDES INNOVATIONS S.A.»
Ο Κωνσταντίνος Βερδές αξιοποίησε την εφεύρεση του πατέρα του Παναγιώτη Βερδέ και δημιούργησε τους εξελιγμένους πολύχρωμους κύβους, το επόμενο βήμα του γνωστού κύβου του Ρούμπικ. Ενα παιχνίδι μυαλού που παράγεται στην Ελλάδα και εξάγεται σε περισσότερες από 60 χώρες στον κόσμο.

Τα περιθώρια ανάπτυξης είναι δεκαπλάσια και στα σχέδιά της είναι η δημιουργία 8-12 νέων προϊόντων την επόμενη εξαετία. Στόχος είναι η ενίσχυση του brandname της αλλά και του «MADE IN GRΕECE».

Συνέντευξη στη Μαρίνα Πρωτονοταρίου

Ποια ήταν η εφεύρεση του πατέρα σας κ. Παναγιώτη Βερδέ;

Η εφεύρεση έχει να κάνει με την κατασκευή περιστρεφόμενων -στους τρεις άξονες- κυβικών αντικειμένων. Πρόκειται για μια ενιαία μέθοδο διασύνδεσης των εμφανών και αφανών τεμαχίων που απαρτίζουν τα αντικείμενα, με την χρήση της οποίας μπορούμε να κατασκευάσουμε περιστρεφόμενους κύβους με οποιονδήποτε αριθμό στρωμάτων.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα είχε απασχολήσει τρεις δεκαετίες, διάσημους σχεδιαστές τρισδιάστατων παιχνιδιών σκέψης, πολυεθνικές εταιρείες προώθησης παρόμοιων προϊόντων αλλά και μεμονωμένους ερευνητές, όπως ο πατέρας μου.

Πότε ξεκίνησε η δραστηριότητα της εταιρείας V-Cube;

Από το 2003 και μέχρι το 2008 εργαζόμασταν για το στήσιμο του βασικού κορμού του «pre-project» και συγκεκριμένα στην αναζήτηση αρχικών κεφαλαίων, την νομική κατοχύρωση, την εύρεση κατάλληλων υποδομών και συνεργατών, την ανάπτυξη πιλοτικών προϊόντων κ.λπ. Το 2008 και αφού πλέον η πατέντα είχε εδραιωθεί σε 51 χώρες ανοίξαμε την εταιρεία «V-CUBES A.E.» με σκοπό τη βιομηχανική παραγωγή και προώθηση όλων των προϊόντων που παράγει δυνητικά η ευρεσιτεχνία. Εδραιώσαμε την εμπορική μας ονομασία(ΤΜ) σε όλο τον κόσμο και ξεκινήσαμε τις πωλήσεις και το βασικό «project».

Μετά από τέσσερα χρόνια λειτουργίας, άπειρη στην κυριολεξία δουλειά και δυσκολίες και αφού έχουν επενδυθεί πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ από εμάς και τους φίλους-μετόχους της εταιρείας, έχουμε αρχίσει να βλέπουμε κάποια ελπιδοφόρα σημάδια ανέλιξης και επιτυχίας. Η συνεχής επένδυση όποιου κέρδους σε εργαλεία, νέα προϊόντα και διαφήμιση-marketing, η απρόσκοπτη παρουσία στις τρεις μεγαλύτερες εκθέσεις παιχνιδιών στον κόσμο, η διοργάνωση events και διαγωνισμών, η σοβαρότητα που αντιμετωπίζουμε τους πελάτες μας ανά τον κόσμο, η ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών μας, έχουν πλέον αρχίσει να καθιστούν το brandname μας αναγνωρίσιμο παγκοσμίως στον χώρο.

Σε ποιες χώρες πουλάτε κύβους; Ποιες χώρες είναι οι φανατικότεροι οπαδοί των κύβων και τί μέρος του τζίρου σας είναι οι εξαγωγές;

Οι κύβοι μας με πωλήσεις μέσω του διαδικτύου έχουν φτάσει σε πάνω από 60 χώρες ενώ έχουμε αναπτύξει και κλασικά δίκτυα διανομής σε πολλές αγορές. ΗΠΑ, Ιαπωνία, Κίνα, Γερμανία, Ελβετία, Ολλανδία,

Keywords
Τυχαία Θέματα