Eκπαιδευτικοί του 1ου δημοτικού σχολείου Ευκαρπίας: Επιστολή προς τη ΔΟΕ

Eκπαιδευτικοί του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ευκαρπίας.


Ευκαρπία 15-3-2012

Προς το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΟΕ.


Συνάδελφοι, σήμερα βιώνουμε την χειρότερη εργασιακή μας κατάσταση στην νεώτερη μεταπολεμική ιστορία της εκπαίδευσης. Ο καθημερινός χωρίς κανένα έλεος ευτελισμός της προσωπικότητας αλλά και της κοινωνικής μας υπόστασης δεν έχει τέλος. Νιώθουμε ότι ο εργασιακός μεσαίωνας στον οποίο είμαστε αναγκασμένοι να λειτουργούμε μας καταρρακώνει και μας καταδικάζει

σε έναν καθημερινό Γολγοθά.

Σε αυτό το απαράδεκτο καθεστώς έχουμε την αίσθηση ότι είμαστε μόνοι και καλούμαστε να παλέψουμε με όλους όσους απαξιώνουν το ρόλο που έχουμε στην κοινωνία. Ο δάσκαλος για να φέρει σε πέρας το έργο του με επιτυχία πρέπει να έχει αρωγό την πολιτεία και όχι απέναντι να βάλλεται από όλους. Από όλους αλλά ιδιαίτερα τους πολιτικούς που υποτίθεται ότι είναι σύμμαχοι στο έργο μας, σύμμαχοι και βοηθοί.

Ιδιαίτερα όμως αυτοί που έχουν τον σπουδαιότερο ρόλο στην προάσπιση των συμφερόντων μας , οι συνδικαλιστές που είναι και οι εκπρόσωποι των δικαιωμάτων μας δεν ανταποκρίνονται στο έργο τους. Σήμερα που ο μισθός ενός συναδέλφου στην πραγματική οικονομία έχει υποστεί μείωση της τάξης του 50% και κινδυνεύει να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις βασικές βιοποριστικές του ανάγκες να γνωρίζει ότι το δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό του όργανο διαχειρίζεται δεκάδες χιλιάδες ευρώ-όλα από το υστέρημα των συναδέλφων. Το χειρότερο όμως είναι η αίσθηση των συναδέλφων ότι αυτά τα χρήματα δεν έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα. Αυτό που είναι τραγικό βέβαια είναι ότι το ποσό των 40 ευρώ το χρόνο είναι πλέον απαγορευτικό για όλους τους συναδέλφους πόσο μάλλον για τους νεοδιόριστους που ο μισθός τους έχει το χαρακτήρα φιλοδωρήματος.

Συνάδελφοι, ο συνδικαλισμός θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν έχει ανάγκη από χρήματα αλλά από ανθρώπους. Από ανθρώπους που πιστεύουνε σε αυτόν και στους αγώνες που απαιτούνται. Να είστε σίγουροι ότι αυτή η σχέση για πρώτη φορά στην ιστορία του συνδικαλιστικού κινήματος κινδυνεύει να διαρραγεί και οι αθρόες διαγραφές των συναδέλφων από τους συλλόγους θα είναι μια πραγματικότητα.

Πριν να είναι πολύ αργά αντιμετωπίστε την πραγματικότητα και μην ξεχνάτε: Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνο να είναι τίμια αλλά και να φαίνεται.

Οι εκπ/κοί του
1ου Δημοτικού Σχολείου Ευκαρπίας

Keywords
Τυχαία Θέματα