9+1 «μαγικές» τροφές που θα αναδείξουν την ομορφιά σας

Tweet Κατηγορία: Κοινωνία

   

Δώστε προσοχή και θα εκπλαγείτε με το πόσο απλά μπορείτε να δώσετε ένα τέλος σε ό,τι σας ταλαιπωρεί, προσθέτοντας στη διατροφή σας τις ακόλουθες «μαγικές» τροφές.

Μήπως έχετε βαρεθεί τις ακριβές κρέμες για το δέρμα, τα απογοητευτικά προϊόντα μαλλιών και τις χρονοβόρες θεραπείες ομορφιάς; Αν ναι, τότε είναι καιρός να απαλλαγείτε από αυτές τις πολυέξοδες μεθόδους ομορφιάς και να στραφείτε σε άλλους,

πιο οικονομικούς και υγιεινούς τρόπους προκειμένου να αναζωογονηθείτε.

Συγκεντρώσαμε τις δέκα πιο υγιεινές τροφές που θα σας βοηθήσουν να λύσετε εύκολα και οικονομικά σχεδόν όλα τα προβλήματα που σχετίζονται με την ομορφιά. Δώστε προσοχή και θα εκπλαγείτε με το πόσο απλά μπορείτε να δώσετε ένα τέλος σε ό,τι σας ταλαιπωρεί, προσθέτοντας στη διατροφή σας τις ακόλουθες «μαγικές» τροφές.

Πρόβλημα νούμερο 1: Αραίωση των μαλλιών

Τι να φάτε: Δημητριακά ολικής αλέσεως

Τα δημητριακά ολικής αλέσεως όπως το καστανό ρύζι και η βρώμη είναι πλούσια σε βιταμίνες Β, συμπεριλαμβανομένης και της βιοτίνης (Β7), η οποία μπορεί να βοηθήσει στην τριχόπτωση αλλά και γενικά να αναζωογονήσει τα εύθραυστα μαλλιά. Είναι επίσης μια καλή πηγή διοξειδίου του πυριτίου, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του «σπασίματος» των μαλλιών αλλά και ψευδαργύρου. Ο ψευδάργυρος αποτελεί ένα σημαντικό θρεπτικό συστατικό για τα μαλλιά το οποίο, όταν δεν είναι επαρκές μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια μαλλιών. Προσπαθήστε να τρώτε ποικιλία από δημητριακά ολικής αλέσεως για υγιή, δυνατά και λαμπερά μαλλιά.

Πρόβλημα νούμερο 2: Μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια

Τι να φάτε: Σπανάκι

Υπάρχουν πολλές αιτίες που προκαλούν τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, συμπεριλαμβανομένων της κληρονομικότητας, της κούρασης και της αναιμίας. Ωστόσο, ένας από τους λόγους για τον οποίο προκαλούνται οι μαύροι κύκλοι μπορεί να είναι κακή κυκλοφορία του αίματος. Για να αντιμετωπιστεί αυτή η αιτία και να ανακουφιστεί το κάτω μέρος των ματιών σας από τους μαύρους κύκλους, προσπαθήστε να αυξήσετε την πρόσληψη των βιταμινών C και K, οι οποίες συμβάλλουν στην τόνωση της κυκλοφορίας και στην ενίσχυση την τριχοειδών τοιχωμάτων. Τα σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως το σπανάκι είναι καλές πηγές αυτών των θρεπτικών ουσιών.

Πρόβλημα νούμερο 3: Ξηρό δέρμα

Τι να φάτε: Ξηρούς καρπούς και σπόρους

Οι ξηροί καρποί και οι σπόροι είναι μια σημαντική πηγή βιταμίνης Ε, η οποία μπορεί να βοηθήσει το δέρμα να διατηρήσει τα φυσικά επίπεδα της υγρασίας του και να παραμείνει απαλό και ενυδατωμένο. Προτιμήστε λιναρόσπορους ή καρύδια για μέγιστα οφέλη στο δέρμα, καθώς αυτά, εκτός των άλλων, συμβάλλ

Keywords
Τυχαία Θέματα