80 θέσεις για ανέργους στους Δήμους Αγρινίου, Θέρμου ή Ξηρομέρου

Tweet Κατηγορία: Εργασία

 

Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη Δίκτυο Αλληλεγγύης για την απασχόληση των μεταναστών και των ατόμων με ειδικές ανάγκες προσκαλεί τους/τις ενδιαφερόμενους/ες μακροχρόνια άνεργους 45 ετών και άνω με χαμηλά τυπικά προσόντα, άνεργους στα όρια της φτώχειας, άνεργους με αναπηρία, άνεργους οικονομικοί μετανάστες που πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής.

Στόχος της Πράξης
Στόχος της Πράξης είναι η ενημέρωση και ενεργοποίηση των τοπικών φορέων και

η προετοιμασία ανέργων για την είσοδο ή επανένταξή τους στην αγοράς εργασίας. Το Έργο απευθύνεται σε ανέργους που ανήκουν στις παρακάτω Ευπαθείς Κοινωνικά Ομάδες: μακροχρόνια άνεργοι άνω των 45 ετών με χαμηλά τυπικά προσόντα, άτομα ευρισκόμενα σε κατάσταση φτώχειας/ απειλούμενα από φτώχεια, άτομα με αναπηρία, οικονομικοί μετανάστες.

Φορέας Υλοποίησης
Για τους σκοπούς της Πράξης συστάθηκε η Αναπτυξιακή Σύμπραξη με την επωνυμία Δίκτυο Αλληλεγγύης για την απασχόληση των μεταναστών και των ατόμων με ειδικές ανάγκες - Solidarity Network for employment of the Poor, Immigrants and Disabled (με διακριτικό τίτλο SolNet PID)».

Στην Αναπτυξιακή Σύμπραξη «SolNet PID» συμμετέχουν φορείς με κύρος και μεγάλη εμπειρία τόσο από τον δημόσιο όσο και από τον ιδιωτικό τομέα.

Δράσεις για τους Ανέργους της Ομάδας Στόχου

Οι δράσεις του προγράμματος στοχεύουν στην προετοιμασία των ανέργων της ομάδας στόχου για είσοδο ή επανένταξή τους στην αγορά εργασίας. Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθούν:

ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΑΝΕΡΓΩΝ
Τέσσερα (4) προγράμματα κατάρτισης 120 διδακτικών ωρών (48 ώρες θεωρία και 72 ώρες πρακτική)

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ
Τρεις (3) κύκλοι μαθημάτων σε θέματα επιχειρηματικότητας, καινοτομίας, ξενόγλωσση επαγγελματική ορολογία, διασφάλιση ποιότητας, κοινωνική οικονομία και κοινωνική επιχειρηματικότητα.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ
Εξατομικευμένη ενημέρωση και συμβουλευτική υποστήριξη των ωφελουμένων για την είσοδο ή επανένταξη στην αγορά εργασίας.

ΔΙΚΤΥΩΣΗ
Δημιουργία ανοιχτού portal επικοινωνίας όπου θα γίνονται συζητήσεις σχετικά με την αγορά εργασίας, τα επιδοτούμενα προγράμματα, κλπ.

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ
Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2 τμήματα 10 άτομα/ τμήμα «Ανοικτά» σεμινάρια ειδικής θεματολογίας 5 τμήματα 10 άτομα/ τμήμα Κοινωνική οικονομία και κοινωνική επιχειρηματικότητα 1 τμήμα 10 άτομα/ τμήμα

Επιλέξιμος Πληθυσμός – Δικαίωμα Συμμετοχής

Στις δράσεις της Πράξης έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι άνεργοι που ανήκουν στις παρακάτω Ευπαθείς Κοινωνικά Ομάδες: μακροχρόνια άνεργοι άνω των 45 ετών με χαμηλά τυπικά προσόντα, άτομα ευρισκόμενα σε κατάσταση φτώχειας/ απειλούμενα από φτώχει

Keywords
Τυχαία Θέματα