4ο ενημερωτικό για το ΠΥΣΠΕ Λακωνίας, των αιρετών Π. Νταλιάνη και Ε. Παπαδοπούλου

4ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΝΤΑΛΙΑΝΗ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ

ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΜΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε Ν.ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ Λακωνίας 13 Φεβρουαρίου 2015

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1. Διάθεση εκπαιδευτικού κλάδου ΠΕ05 (Γαλλικής Γλώσσας) από τη Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας

Ομόφωνα αποφασίστηκε η διάθεση εκπαιδευτικού κλάδου ΠΕ05 από τη Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας για 12 ώρες σε σχολεία της Δνσης Π.Ε. Λακωνίας (4 ώρες στο Δημοτικό Σχολείο Παπαδιανίκων, 4 ώρες στο Δημοτικό Σχολείο Ασωπού και 4ώρες στο Δημοτικό Σχολείο Συκέας-Μεταμόρφωσης).

Για το θέμα αυτό έκανε τοποθέτηση για τα πρακτικά ο αιρετός ΠΥΣΠΕ Νταλιάνης Πέτρος. «Δεν είναι δυνατόν να καλυφθούν όλα τα εκπαιδευτικά κενά που υπάρχουν στο Νομό Λακωνίας και τα οποία συνεχίζουν να υφίστανται με ακεραία την ευθύνη της Διεύθυνσης ΠΕ Λακωνίας, της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΠΕ & ΔΕ Πελοποννήσου και της απελθούσας πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ, με διάθεση εκπαιδευτικών για λίγες διδακτικές ώρες από τη Δ/νση Β/μιας Εκπαίδευσης Λακωνίας. Οι ελλείψεις των εκπαιδευτικών διαιωνίζουν τις μορφωτικές ανισότητες».

2. Χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου.

Υπέβαλαν αίτηση για χορήγηση άσκησης ιδιωτικού έργου, με αμοιβή ή χωρίς αμοιβή, τρεις εκπαιδευτικοί προς το ΠΥΣΠΕ Λακωνίας. Οι δύο εγκρίθηκαν και η μια αναβλήθηκε να συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση διότι ο εκπαιδευτικός προσκόμισε ελλειπή στοιχεία με αποτέλεσμα να μην μπορεί το υπηρεσιακό συμβούλιο να αποφανθεί για την έγκριση χορήγησης άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή.

Πιο συγκεκριμένα, σε εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ11 χορηγήθηκε άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου χωρίς αμοιβή προκειμένου να διδάξει παραδοσιακούς χορούς. Το ιδιωτικό έργο εκπονείται εκτός εργασιακού ωραρίου, δεν υπερβαίνει τις 10 ώρες εβδομαδιαίως(4 ώρες) και έχει συνάφεια με το αντικείμενο απασχόλησής του.

Χορηγήθηκε σε εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ06 άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή, προκειμένου να διδάξει αγγλικά σε κέντρο επιμόρφωσης ενηλίκων. Το ιδιωτικό έργο εκπονείται εκτός εργασιακού ωραρίου, δεν υπερβαίνει τις 10 ώρες εβδομαδιαίως (6 ώρες) και έχει συνάφεια με το αντικείμενο απασχόλησής του.

Δεν χορηγήθηκε (αναβλήθηκε για επόμενη συνεδρίαση) σε εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ70 με οργανική θέση σε Δημοτικό Σχολείο της Λακωνίας και με απόσπαση σε Δημόσιο Σχολείο της Γερμανίας άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου σε ολοήμερο τμήμα Δημοτικού Σχολείου. Οι δύο αιρετοί εκπρόσωποι της Ανεξάρτητης Κίνησης δε δέχτηκαν να χορηγηθεί η άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή για τους κάτωθι σαφείς και νόμιμους λόγους:

1. Δεν μπορεί ο σύλλογος γονέων δηλαδή οι γονείς να βάζουν το χέρι στην τσέπη τους προκειμένου τα παιδιά τους να χαίρουν ενισχυτικής διδασκαλίας. Σε αυτό το σημείο αιτούμαστε ως αιρετοί εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών προς την νέα πολιτική ηγεσία του ΥΠΟΠΑΙΘ να ελέγξει γιατί στα ελληνικά σχολεία της Γερμανίας το ολοήμερο πρόγραμμα-ενισχυτική διδασκαλία δεν μπορεί να ενταχθεί ενιαία στο πρωινό πρόγραμμα και χωρίς να χρειάζεται οι σύλλογοι γονέων να ενισχύσουν τη δημόσια εκπ/ση αλλά αποκλειστικά να είναι ευθύνη της ελληνικής πολιτείας.

2. Δεν μπορούμε να χορηγήσουμε στον εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ70 άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου, αν δεν έχουμε εγγράφως βεβαίωση από τον συντονιστή εκπαίδευσης (αντίστοιχο του Σχολικού Συμβούλου) ότι έχουν καλυφθεί όλα τα κενά στον κλάδο ΠΕ70.

3. Δεν είχαμε έγγραφη βεβαίωση ότι ο σύλλογος γονέων του Δημοτικού Σχολείου θα είναι ο φορέας πρόσληψης.

4. Δε γνωρίζαμε αν τα παιδιά στα οποία θα κάνει ενισχυτική διδασκαλία θα είναι του ίδιου σχολείου στου οποίου υπηρετεί. Αν αυτό ισχύει έρχεται σε σύγκρουση με εγκύκλιο ΥΠΑΙΘ: Δ2/26262/10-11-1995.

5. Με την χορήγηση αυτής της άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου, είναι σαν να νομιμοποιούμε το φροντιστηριακό μάθημα (σύμβαση με ιδιώτη- σύλλογο γονέων) που έρχεται σε σύγκρουση με τον ισχύον νομικό πλαίσιο Ν.1566/1985,άρθρο 13, παράγραφος 9.

Μετά την τοποθέτηση των αιρετών επί του ανωτέρω θέματος ομόφωνα το Υπηρεσιακό Συμβούλιο αποφάσισε την αναβολή του θέματος σε επόμενη συνεδρίαση, καθώς και να ζητήσει από τον εκπαιδευτικό να προσκομίσει τα κάτωθι στοιχεία:

- Σε ποιο σχολείο έχει τοποθετηθεί και το ωράριο διδασκαλίας του.

- Αν το σχολείο στο οποίο εργάζεται είναι ιδιωτικό ή δημόσιο.

- Αν το σχολείο που θα ασκήσει ιδιωτικό έργο είναι ιδιωτικό ή δημόσιο, το περιεχόμενο της εργασίας του και ποιος είναι ο φορέας που θα τον αμείβει για το παρεχόμενο ιδιωτικό έργο.

Αρχή φόρμας

ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΠΕ70(ΔΑΣΚΑΛΩΝ):
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΕΡΑΚΙΟΥ:1 ΚΕΝΟ ΠΕ70

2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΚΑΛΑΣ: 1 ΚΕΝΟ ΠΕ70

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΞΗΡΟΚΑΜΠΙΟΥ :1 ΚΕΝΟ ΠΕ70

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΑΦΝΙΟΥ: 1 ΚΕΝΟ ΠΕ70(ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ ΜΑΡΤΙΟΥ ΔΙΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΓΚΡΙΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ.ΠΑΙΔΕΙΑΣ Η ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΠΕ70 ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ)

*20 ΚΕΝΑ ΠΕ70(ΛΟΓΩ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΠΡΩΙΝΗΣ ΖΩΝΗΣ,ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ ΕΑΕΠ)

ΠΕ60(ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ):
ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΛΟΓΚΑΝΙΚΟΣ: 1 ΚΕΝΟ ΠΕ60 (ΚΛΑΣΙΚΟ ΤΜΗΜΑ)

ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ:

6 ΚΕΝΑ ΣΕ Ε.ΕΚΠ.Π.
1 ΚΕΝΑ ΣΕ ΠΕ 60.50

ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΝΤΑΞΗΣ (ΔΑΣΚΑΛΟΙ):

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΓΟΥΛΑΣ: 1 ΚΕΝΟ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ: 1 ΚΕΝΟ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ: 1 ΚΕΝΟ


ΠΕ06(ΑΓΓΛΙΚΩΝ)-ΟΧΙ ΕΣΠΑ:
3 ΚΕΝΑ ΠΛΗΡΟΥΣ ΩΡΑΡΙΟΥ
2 ΚΕΝΑ ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ

ΠΕ11(ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ-ΟΧΙ ΕΣΠΑ:
1ΚΕΝΟ ΠΛΗΡΟΥΣ ΩΡΑΡΙΟΥ
1 ΚΕΝΟ ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ(12 ΩΡΕΣ)

ΠΕ16(ΜΟΥΣΙΚΗΣ)-ΟΧΙ ΕΣΠΑ:
3 ΚΕΝΑ ΠΛΗΡΟΥΣ ΩΡΑΡΙΟΥ
3 ΚΕΝΑ ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ

ΠΕ19-20(ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ)-ΟΧΙ ΕΣΠΑ:
2ΚΕΝΑ ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ ΩΡΑΙΟΥ

ΠΕ05(ΓΑΛΛΙΚΩΝ):
1 ΚΕΝΟ ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ -4 ΩΡΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΙΑΤΩΝ-ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΠΕ07(ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ):
2ΚΕΝΑ ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ

Νταλιάνης Πέτρος

Αιρετός εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών

στο ΠΥΣΠΕ Λακωνίας

εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της Ανεξάρτητης Κίνησης

Κιν: 6978481410

e-mail: [email protected]

Ιστολόγιο: anexartitiekplak.blogspot.com

Παπαδοπούλου Ελισάβετ
Αιρετή εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών

στο ΠΥΣΠΕ Λακωνίας

εκλεγμένη με το ψηφοδέλτιο της Ανεξάρτητης Κίνησης

Τηλ/φαξ:2732082682

Κιν: 6978697160

e-mail: [email protected]

Ιστολόγιο: anexartitiekplak.blogspot.com

Tags: ΠΥΣΠΕ ΛακωνίαςΕλισάβετ ΠαπαδοπούλουΠέτρος Νταλιάνης
Keywords
Τυχαία Θέματα