4.514 ιατροί και νοσηλευτές ζητούνται σε οκτώ χώρες

Tweet Κατηγορία: Εργασία

4.514 ιατροί και νοσηλευτές ζητούνται σε οκτώ χώρες
Με στόχο την πρόσληψη ιατρών και νοσηλευτών, εργοδότες και εκπρόσωποι των υπηρεσιών Eures οκτώ χωρών θα επισκεφθούν την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, στις 11 και 13 Δεκεμβρίου αντιστοίχως.
Πιο συγκεκριμένα, στις εκδηλώσεις θα παραβρεθούν

εκπρόσωποι νοσοκομείων και σύμβουλοι Eures από Γερμανία, Αυστρία, Σουηδία, Νορβηγία, Δανία, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο και Γαλλία (μόνο στη Θεσσαλονίκη), οι οποίοι θα ενημερώσουν νοσηλευτές και ιατρούς όλων των ειδικοτήτων που ενδιαφέρονται να εργαστούν στις παραπάνω χώρες. Οι υποψήφιοι για τις θέσεις ιατρών μπορούν να έχουν μόλις αποφοιτήσει, να είναι στο στάδιο της ειδίκευσης ή να έχουν ήδη ολοκληρώσει την ειδικότητά τους
 

Οι υποψήφιοι για τις θέσεις ιατρών μπορούν να έχουν μόλις αποφοιτήσει, να είναι στο στάδιο της ειδίκευσης ή να έχουν ήδη ολοκληρώσει την ειδικότητά τους. Οσο για τους νοσηλευτές, πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους είτε σε ανώτερο (ΤΕΙ) είτε σε ανώτατο (ΑΕΙ) επίπεδο. Επιπλέον, επιθυμητό είναι οι συμμετέχοντες να γνωρίζουν σε ένα βασικό επίπεδο τη γλώσσα της χώρας στην οποία σκοπεύουν να μεταβούν. Στο πλαίσιο των προσωπικών συνεντεύξεων, οι ιατροί και οι νοσηλευτές θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν στους εργοδότες τα βιογραφικά τους σημειώματα.

Οπως επισημαίνει στο «Εθνος - Εργασία» η συντονίστρια του Ευρωπαϊκού Δικτύου Απασχόλησης Eures της Ελλάδας Κατερίνα Φλάκα, οι υποψήφιοι θα μπορούν να καταθέτουν και στους συμβούλους Εures τα βιογραφικά τους, καθώς οι τελευταίοι θα εκπροσωπούν συγκεκριμένους εργοδότες και δεν θα περιορίζονται απλώς στην παρουσίαση των συνθηκών διαβίωσης και εργασίας των χωρών του, όπως συνέβαινε σε προηγούμενες εκδηλώσεις. Η εκδήλωση στην Αθήνα θα φιλοξενηθεί στο Ξενοδοχείο Αμαλία (Λεωφ. Αμαλίας 8-10, Σύνταγμα) και αυτή της Θεσσαλονίκης θα λάβει χώρα στο Capsis Hotel (Μοναστηρίου 18) από τις 10.00 το πρωί έως τις 17.30 το απόγευμα. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δύο εκδηλώσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την κ. Κατερίνα Φλάκα στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: [email protected] και με τη σύμβουλο Eures Ελένη Φουλιρά στο [email protected].

Θέσεις για όλες τις ειδικότητες

Σε 4.514 ανέρχονται οι διαθέσιμες θέσεις στην ιστοσελίδα του Eures (http://ec.europa.eu/eures/) για ιατρούς και νοσηλευτές στις οκτώ χώρες (Γερμανία, Αυστρία, Σουηδία, Νορβηγία, Δανία, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία), οι οποίες θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις της ερχόμενης εβδομάδας που διοργανώνονται από τον ΟΑΕΔ και τις υπηρεσίες Eures της Ελλάδας και των οκτώ χωρών.

Οι επισκέπτες της ιστοσελίδας μπορούν να περιηγηθούν μεταξύ 4.137 θέσεων ιατρών, όλων των ειδικοτήτων και επιπέδων σταδιοδρομίας, και 377 θέσεων νοσηλευτών, στέ

Keywords
Τυχαία Θέματα