Υψηλή ζήτηση για γιατρούς στη Γερμανία

Tweet Κατηγορία: Εργασία

Υψηλή ζήτηση για γιατρούς στη Γερμανία
Αυξημένη πρόκειται να παραμείνει η ζήτηση για γιατρούς στη Γερμανία τα προσεχή 20 χρόνια, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποίησε η διεθνής συμβουλευτική εταιρεία στον τομέα της στελέχωσης επιχειρήσεων Grecruitment.
Οπως επισημαίνεται, η πρόβλεψη για σταθερά μεγάλη ζήτηση ιατρών από το εξωτερικό «ισχυροποιείται από το γεγονός ότι με βάση

τα στοιχεία του γερμανικού υπουργείου Υγείας στα επόμενα 20 χρόνια θα συνταξιοδοτηθεί περίπου το 30% του ενεργού ιατρικού προσωπικού. Αντίθετα θα αυξηθεί η ανάγκη κυρίως για τις ιατρικές ειδικότητες, οι οποίες σχετίζονται με την αποκατάσταση, τη γηριατρική και την ψυχιατρική». Σύμφωνα με το γερμανικό υπουργείο Υγείας, τα επόμενα 20 χρόνια η ζήτηση για γιατρούς θα παραμείνει αυξημένη
 

Η μεγαλύτερη προσφορά εργασίας στη Γερμανία εντοπίζεται στον τομέα της Χειρουργικής και της Παθολογίας. Ειδικότερα, οι ιατρικές ειδικότητες με τη σημαντικότερη προσφορά είναι η Γενική Χειρουργική (33%), η Ορθοπεδική Χειρουργική (25%) και η Αγγειοχειρουργική (11%). Στον κλάδο της Παθολογίας, οι ειδικότητες με τη μεγαλύτερη προσφορά εργασίας είναι η Γενική Παθολογία (21%), η Γαστρεντερολογία (20%) και η Καρδιολογία (16%). Αντιθέτως, οι ειδικότητες με τη μικρότερη προσφορά θέσεων είναι η Οφθαλμολογία, η Ωτορινολαρυγγολογία, η Δερματολογία και η Ακτινολογία.

Οσον αφορά τους ήδη ειδικευμένους ιατρούς που σκέφτονται να απασχοληθούν στη Γερμανία, είτε σε δημόσιες, ιδιωτικές ή πανεπιστημιακές κλινικές, είτε σε ιατρικά κέντρα ή πολυϊατρεία, ζητούνται με σειρά προτεραιότητας οι εξής ειδικεύσεις: γενικοί ιατροί, χειρούργοι, ψυχίατροι, παθολόγοι, νευρολόγοι, αναισθησιολόγοι, γυναικολόγοι κ.λπ.

Ενα από τα πιο ενδιαφέροντα ευρήματα της έρευνας είναι η μισθολογική εξέλιξη των ειδικευομένων και των ειδικευμένων ιατρών στη Γερμανία. Συγκεκριμένα, ο πρώτος μισθός ενός ειδικευόμενου ιατρού ανέρχεται στα 3.850 ευρώ μεικτά (όταν στην Ελλάδα ξεπερνάει για λίγο τα 1.000 ευρώ) και προσεγγίζει τα 5.000 ευρώ κατά τον τελευταίο χρόνο της ειδικότητάς τους. Ενώ για τους ειδικευμένους οι απολαβές ξεκινούν από τα 5.000 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι η έρευνα της Grecruitment πραγματοποιήθηκε τους μήνες Σεπτέμβριο-Οκτώβριο 2012 με τη συμπλήρωση ηλεκτρονικών ερωτηματολογίων από στελέχη ανθρώπινου δυναμικού 80 κλινικών στη Βόρεια, Δυτική και Νότια Γερμανία, με τις οποίες συνεργάζεται η εταιρεία.

Για Ελληνες μόνο
Επαγγελματικές ευκαιρίες για νέους και έμπειρους Ελληνες ιατρούς στη Γερμανία παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας της Grecruitment (www.grecruitment.com). Στην παρούσα φάση προκηρύσσονται 14 θέσεις για ειδικευμένους ιατρούς σε νοσοκομεία στο Βερολίνο, τη Στουτγάρδη, το Μόναχο, την Καρλσρούη και την Κολονία. Οι θέσεις, πέραν των τυπικών προσόντων (ολοκληρωμένη ειδικότητα και κατά περιπτώσεις ερ

Keywords
Τυχαία Θέματα