1ο ΕΠΑΛ Ελευσίνας: Διοργανώθηκε ημερίδα Επαγγελματική Εκπαίδευση και τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα στην Ελευσίνα

Με ιδιαίτερη επιτυχία, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της ενημερωτικής ημερίδας «Η Επαγγελματική Εκπαίδευση στην Ελευσίνα και τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα στα Επαγγελματικά Λύκεια της Ελευσίνας» που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 31 Μαΐου στο Πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Ελευσίνας.

Η ημερίδα διοργανώθηκε από το 1ο ΕΠΑ.Λ Ελευσίνας σε συνεργασία με την Σχολική Επιτροπή του Δήμου Ελευσίνας, στο πλαίσιο

της ενημέρωσης για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και συνάμα για την δράση ΚΑ1/Erasmus+ «Preventing Early SchoolLeaving», στην οποία συμμετείχε η σχολική μονάδα. Οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στο πρόγραμμα και ακολούθως το εφάρμοσαν στην σχολική μονάδα, παρουσίασαν τις τεχνικές εκείνες που θεωρούνται κατάλληλες για να ενδυναμώσουν τις διαπροσωπικές σχέσεις εντός σχολικού περιβάλλοντος, κάτι που θεωρείται η βάση για να αποφευχθεί η μαθητική διαρροή, στα πλαίσια που σχετίζεται με την σχολική πραγματικότητα.

Πιο αναλυτικά, για την επαγγελματική εκπαίδευση μίλησε η Κα Λιάσκου Αικατερίνη, Διευθύντρια του 1ου ΕΠΑ.Λ. Ελευσίνας, που ανάλυσε τις προοπτικές που έχουν οι μαθητές στο ΕΠΑ.Λ. Ο Κος Μιτζιφίρης Αθανάσιος ως συντονιστής του προγράμματος, παρουσίασε την πορεία των δράσεων στην σχολική μονάδα και τα μελλοντικά σχέδια εφαρμογής του συγκεκριμένου προγράμματος την νέα σχολική χρονιά. Η Δρ. Παιδαγωγικής Φ.Π.Ψ του ΕΚΠΑ Κα. Μαμούρα Μαρία, παρουσίασε την ομαδοσυνεργατική μάθηση και πώς αυτή προάγει έκτος από την βελτίωση των διαπροσωπικών σχέσεων και την ίδια την επίτευξη του στόχου της εκπαίδευσης σε επίπεδο γνώσεων αν εφαρμοστεί με τους κατάλληλους τρόπους. Η Κα Αλεξανδράκη Ελένη, παρουσίασε τις τεχνικές κύκλου (ομαδοσυνεργατική μάθηση) που διδάχτηκαν στο πρόγραμμα και τον τρόπο που αυτές εφαρμόστηκαν πιλοτικά σε κάποια τμήματα του σχολείου. Η Κα Τσώνη Παναγιώτα, αναφέρθηκε στο SDI, ένα εργαλείο συμπεριφοριστικής προσέγγισης των μαθητών, αναδεικνύοντας τρόπους κινητοποίησης της μαθητικής κοινότητας και χειρισμού των συγκρούσεων. Τέλος, ο Κος Κόκκαλης Στέφανος, ανέλυσε την επιρροή των social media στην μαθητική κοινότητα και του τρόπου που αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν προς όφελος της μάθησης και της ενδυνάμωσης των διαπροσωπικών σχέσεων.

Τις εργασίες της ημερίδας χαιρέτησαν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Κος Κοροπούλης Γρηγόριος, η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Κα Μαρούγκα Κωνσταντίνα και ο Σύμβουλος Παιδαγωγικής Ευθύνης του 1ου ΕΠΑ.Λ.Ελευσίνας Κος Παυλικάκης Γεώργιος.

Το 1ο ΕΠΑ.Λ Ελευσίνας θέλει να ευχαριστήσει όλους τους συμμετέχοντες της εκδήλωσης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην Δ/ντρια του 1ου ΕΠΑ.Λ Ελευσίνας, κα. Λιάσκου Αικατερίνη ή στον κ. Μιτζιφίρη Αθανάσιο στο τηλ. 2105561460, στα mail [email protected].sch , [email protected] και στις παρακάτω σελίδες:

http://1epal-elefs.att.sch.gr/

https://www.facebook.com/1epalelefsis/

Με την παράκληση να δημοσιευθεί ή να μεταδοθεί

1ο ΕΠΑΛ ΕλευσίναςERASMUS +επαγγελματική εκπαίδευση
Keywords
Τυχαία Θέματα