110 θέσεις για ανέργους στο Νομό Ιωαννίνων

Εργασία

Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη Επαγγελματοβιοτεχνών Εμπόρων Νομού Ιωαννίνων στο πλαίσιο της υλοποίησης της Πράξης με τίτλο «Δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες στο νομό Ιωαννίνων» η οποία εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» στη δράση 3: «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες» της Κατηγορίας Παρέμβασης 1: «Πρόληψη και αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού ευπαθών ομάδων του πληθυσμού» του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 4: «Πλήρης ενσωμάτωση του συνόλου του ανθρώπινου

δυναμικού σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών», που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ τους/τις ενδιαφερόμενους/ες που πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις, να υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής στην εν λόγω Πράξη.

1. Στόχοι/αναμενόμενα αποτελέσματα από την υλοποίηση της Πράξης:

Μέσω της υλοποίησης της Πράξης επιδιώκεται η προώθηση στην απασχόληση 110 ανέργων που κατοικούν μόνιμα στο νομό Ιωαννίνων και προέρχονται από ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.

Από το σύνολο των ωφελουμένων έχει προβλεφθεί:

-10 εξ’ αυτών ,μετά το πέρας του προγράμματος, να είναι σε θέση να ιδρύσουν νέες επιχειρήσεις -10 να μπορέσουν να προσληφθούν από ήδη υπάρχουσες επιχειρήσεις.
-50 ωφελούμενοι να υπογράψουν συμβάσεις απόκτησης εργασιακής εμπειρίας στον ιδιωτικό τομέα και τέλος
-40 από τους ωφελούμενους να προετοιμαστούν για ένταξη σε άλλα προγράμματα.

Οφέλη από τη συμμετοχή και αντικείμενο της Πράξης:

Ειδικότερα στόχος του Σχεδίου Δράσης είναι η παροχή οργανωμένων και ολοκληρωμένων Υποστηρικτικών Υπηρεσιών για τους 110 ανέργους που περιλαμβάνουν:

-Συμβουλευτική υποστήριξη των ωφελουμένων με στόχο την ψυχοκοινωνική υποστήριξη και την κοινωνική τους ένταξη και την προώθησή τους στην απασχόληση. -Δικτύωση τοπικών κοινωνικών εταίρων, οργανισμών, επιχειρήσεων, επωφελούμενων και συμπράξεων.
-Δράσεις Ψυχολογικής υποστήριξης, έτσι ώστε να ξεπεραστούν πιθανά εμπόδια στην προσωπικότητά τους και να προετοιμαστούν καλύτερα για την ένταξη στην αγορά εργασίας.
-Δράσεις Νομικής Συμβουλευτικής και διευκόλυνσης στη διεκπεραίωση διοικητικών υποθέσεων
-Δράσεις δικτύωσης με δομές που παρέχουν εξειδικευμένες υπηρεσίες σε ευπαθείς ομάδες
-Επιχειρηματικός Σχεδιασμός: εκπόνηση επιχειρηματικών σχεδίων για τη σύσταση ατομικών επιχειρήσεων και κοινωνικών επιχειρήσεων
-Επαγγελματική Συμβουλευτική
-Επιδοτούμενη Επαγγελματική Κατάρτιση 100 ωρών με εκπαιδευτικό επίδομα 6 ευρώ ανά ώρα.

Εταίροι της Αναπτυξιακής Σύμπραξης είναι:

-Συντονιστής: ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ, ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (ΟΕΒΕ) -ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ (Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.)
-ΔΗΜΟΣ ΔΩΔΩΝΗΣ
-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 6ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΗΠΕΙΡΟΥ"
-ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
-ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ, ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ, ΕΜΠΟΡΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ)

Δικαίωμα συμμετοχής στις δράσεις της Πράξης έχουν οι ενδιαφερόμενοι που πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

α) Να είναι άνεργοι/ες, εγγεγραμμένοι/ες στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ ή σε ειδικό κατάλογο του ΟΑΕΔ, εκτός Μητρώου ανεργίας και με κάρτα ανεργίας σε ισχύ. β) να είναι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής παρέμβασης, δηλαδή του Νομού Ιωαννίνων.
γ) Να ανήκουν σε μία από τις παρακάτω Κατηγορίες Ευάλωτων Ομάδων:

ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΟΙ 45‐64 ΕΤΩΝ ΜΕ ΧΑΜΗΛΑ ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ

Ως μακροχρόνια άνεργοι στη συγκεκριμένη κατηγορία θεωρούνται άτομα που παραμένουν εκτός εργασίας για διάστημα μεγαλύτερο των 12 μηνών.

ΑΤΟΜΑ ΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΤΩΧΕΙΑΣ /ΑΠΕΙΛΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΦΤΩΧΕΙΑ

Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται άτομα που το ετήσιο εισόδημά τους είναι χαμηλότερο από το όριο της φτώχειας στην Ελλάδα, όπως αυτό ορίζεται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (€ 7.178).

ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Στην κατηγορία αυτή εντάσσονται τα άτομα που αποδεδειγμένα εμφανίζουν, από θεσμοθετημένο για το σκοπό αυτό όργανο, πιστοποιημένο ποσοστό αναπηρίας σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στην εθνική νομοθεσία. Η εν λόγω ομάδα στόχος περιλαμβάνει επιμέρους κατηγορίες όπως τα άτομα με νοητική υστέρηση, τα Άτομα με προβλήματα αισθητήριων οργάνων, άτομα με ψυχική αναπηρία κ.ο.κ. Πιο συγκεκριμένα, για τον χαρακτηρισμό ενός ατόμου ως ΑμεΑ, απαιτείται απόφαση του αρμοδίου οργάνου του Ι.Κ.Α., με την οποία να πιστοποιείται το ποσοστό αναπηρίας τους, το οποίο απαραίτητα θα πρέπει να είναι 50% και άνω. Δεν γίνεται δεκτή Απόφαση του αρμοδίου οργάνου του ΙΚΑ, στην οποία αναφέρεται ότι το άτομο με Αναπηρία είναι «ανίκανο για κάθε βιοποριστική εργασία.

Αιτήσεις και δικαιολογητικά συμμετοχής

- Συμπληρωμένη αίτηση συμμετοχής -Φωτοτυπία Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου
-Φωτοτυπία Κάρτας Ανεργίας ΟΑΕΔ σε ισχύ
-Πιστοποιητικό Μόνιμης Κατοικίας
-Φωτοτυπία Τίτλων Σπουδών (Πτυχίων) ‐ πιστοποιητικών γνώσεων (Η/Υ, ξένες γλώσσες)
-Φωτοτυπία βεβαιώσεων παρακολούθησης προγραμμάτων κατάρτισης (εάν υπάρχουν)
-Βεβαίωση Χρόνου Ανεργίας από τον ΟΑΕΔ (μόνο για τους μακροχρόνια άνεργους)
-Φωτοτυπία Απόφασης Αναπηρίας από το ΙΚΑ (μόνο για τα ΑμεΑ)
-Φωτοτυπία Εκκαθαριστικού Σημειώματος του Τελευταίου Οικονομικού Έτους ή Υπεύθυνη Δήλωση από την εφορία Μη Υποβολής Φορολογικής Δήλωσης Εισοδήματος ή σε περίπτωση απορίας φωτοτυπία του Βιβλιαρίου Απορίας (βιβλιάριο πρόνοιας) (μόνο για τα άτομα ευρισκόμενα σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούμενα από φτώχεια)

-Υπεύθυνη δήλωση με κείμενο:

α) Όλα τα φωτοτυπημένα συνοδευτικά έγγραφα είναι ακριβή αντίγραφα των πρωτοτύπων β) Όλα τα στοιχεία που αναφέρω στην αίτηση είναι αληθή.

Παραλαβή Αιτήσεων Συμμετοχής

Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να απευθυνθούν στα γραφεία της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων νομού Ιωαννίνων (ΟΕΒΕ)

Δ/νση: Αραβαντινού 5Ε, Ιωάννινα Τηλ/νο: 2651020647
Fax: 2651020647
Ηλ/νική Διεύθυνση: [email protected]
Ώρες εξυπηρέτησης κοινού: 09:00 – 14:00

Προθεσμίες και Διαδικασία Υποβολής Αιτήσεων Συμμετοχής
Όσοι/ες επιθυμούν να υποβάλλουν την αίτηση συμμετοχής στις δράσεις που περιλαμβάνει η Πράξη μπορούν, αυτοπροσώπως ή μέσω άλλου εξουσιοδοτημένου προσώπου να προσέρχονται έως 15 Φεβρουαρίου 2013, τις ώρες 09:00 – 14:00 με τα δικαιολογητικά συμμετοχής και να καταθέτουν αίτηση στην ανωτέρω διεύθυνση.

e-dimosio

Η alfavita.gr προσπαθεί να δημοσιεύει τις πιο έγκυρες αγγελίες εύρεσης εργασίας. Στα πλαίσια αυτά όσοι ενδιαφέρονται για εργασία μπορούν να επισκέπτονται την κεντρική μας σελίδα για την "εύρεση εργασίας". Επίσης όσοι είναι ...κολλημένοι με το facebook μπορούν να επισκέπτονται και τη σελίδα μας "βρίσκω δουλειά". Η ενημέρωση είναι συνεχής και άμεση και στις δύο σελίδες.

Θέλετε να ενημερώνεστε για όλες τις αγγελίες μέσω twitter; Κάντε μας follow στο λογαριασμό μας στο Twitter ΕΔΩ

Επιλέξτε την alfavita.gr για να βρείτε δουλειά.

Keywords
θεσεις, εν λόγω, δραση, ΕΚΤ, συμμετοχή, επιδομα, περιφερειακο, τμημα, κεκ, οαεδ, ισχύ, ετων, ελλαδα, αμεα, ικα, ιωαννινα, alfavita, facebook, twitter, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , σταση εργασιας, ομαδα διας, φορολογικη δηλωση 2011, www.facebook.com, εκκαθαριση φορολογικης δηλωσης 2011, otenet, ογα επιδοματα, φορολογια 2013, δικαιολογητικα, κοινωνια, αποτελεσματα, alfavita.gr, alfavita, αγγελιες, αιτηση, αμεα, δουλεια, εθνικη, εργασια, εφορια, οικονομικο επιμελητηριο, πλαισιο, προγραμμα, υπευθυνη δηλωση, ωρα, αγορα, αγορα εργασιας, αιτησεις, αναπηρια, ατομο, βεβαίωση, βρειτε, γινεται, γραφεια, διαστημα, διευθυνση, δηλωση, εγγραφα, ευρω, ενημερωση, εν λόγω, ετων, υπηρεσιες, κειμενο, νεες επιχειρησεις, νοητικη υστερηση, ομαδα, περιφερειακο, προβληματα, προγραμματα, σελιδες, συγκεκριμενα, συμμετοχή, τμημα, υλοποιηση, ισχύ, ωρες, ομαδες, πληροφοριες
Τυχαία Θέματα