Τριαντάφυλλα πατάτας στο φούρνο

Προχθές μπήκα κρυφά στο σπίτι της Antonella, αργά το βράδυ, υποθέτοντας ότι όλοι θα κοιμόνταν. Και είχα δίκιο, κανείς δεν με κατάλαβε… Αντίθετα με τους άλλους του σιναφιού μου, εγώ κατευθύνθηκα στην κουζίνα του σπιτιού. Γιατί εγώ δεν είμαι ένας κοινός κλέφτης, είμαι ένας κλέφτης... συνταγών εγώ!

Μου αρέσει να φαντάζομαι ότι φέρνω και λίγο σε... Ρομπέν των Δασών! Όχι σε κορμοστασιά τώρα πιά, όχι σε ικανότητες (ούτε κλωστή σε βελόνα δεν μπορώ να περάσω πιά, πόσο μάλλον να σαϊτέψω με επιτυχία στόχους κινητούς ή ακίνητους... Είμαι όμως... αεικίνητος, σε ότι αφορά στην αναζήτηση συνταγών, που

σας τις φέρνω κατόπιν να τις δείτε, να τις κρίνετε και να τις δοκιμάσετε και εσείς. Ε, δεν του μοιάζω λιγάκι; Άδικο έχω;

Η Στέλλα στο κατόπι μου, σαν άλλος σερίφης... “Δεν ξέρω τι κάνεις με τις συνταγές και που τις βρίσκεις, εδώ μέσα όμως δεν θέλω να μου κουβαλάς ξένες φωτογραφίες. Μόνο δικές σου θα μπαίνουν στο δάσος του Σέργου... (συγνώμη λάθος), στο site μας”

Στην κουζίνα της Antonella, λοιπόν (για να μη χανόμαστε, ανακάλυψα μία ωραία ιδέα, για τηγανιτές πατάτες-τριαντάφυλλα. Την πήρα, την έχωσα στον κόρφο μου και έφυγα για να τη φτιάξω στο σπίτι. Την έκρυψα σε ένα σεντούκι και σκοπεύω να τη ξαναβγάλω σαν επιστρέψει ο Ριχάρδ... (και πάλι λάθος, συγνώμη), σαν ετοιμάσει κάποιο γιορτινό τραπέζι η γυναίκα μου μέσα στις γιορτές που πλησιάζουν.

Η αλήθεια είναι ότι όπως και να τις δοκιμάσεις οι πατάτες είναι ένα υπέροχο φαγητό. Ιδιαίτερα στο φούρνο ή και την κατσαρόλα. Ε, αυτός είναι ένας διαφορετικός τρόπος, μία άλλη ιδέα, που μπορεί να αξιοποιηθεί με δεκάδες τρόπους.

Keywords
Τυχαία Θέματα