Πέννες “ BB ” (με Broccoli και Béchamel)

Νομίζω ότι ξέρω ήδη τι σας φέρνει στο μυαλό η συντομογραφία «BB», ή τουλάχιστον θέλω να το φαντάζομαι… Διαφορετικά, εάν μόνο στο δικό μου το μυαλό δημιουργήθηκε αυτός ο συνειρμός, φοβάμαι ότι ...γερνάω!!!

Μα δεν μπορεί, όλο και κάποια/ος θα θυμάται εκείνο το “σύμβολο της επιθυμίας”, εκείνη την “αθώα αμαρτία”, τον “διάβολο που θα μπορούσε να σου ανοίξει την πόρτα του Παραδείσου”... Διότι και αυτός δημιούργημα του Θεού δεν ήταν ; Πως το λέει το ...αρχαίο ρητό ; “Και ο Θεός έπλασε τη γυναίκα”

Ναι, μπράβο, την Brigitte Bardot μου έφεραν εκείνα τα αρχικά στο μυαλό, και το μυαλό άρχισε

ευθύς να ...ταξειδεύει. Σε κάποια ζουμερή δημιουργία, επιθυμητή και ορέξιμη, γοητευτική και περιζήτητη, με γαλλικά υλικά ενδεχομένως...

Εεεεεε, λοιπόν, τώρα που συνεννοηθήκαμε, θα σας το ανατρέψω. Διότι τα αρχικά, τελικά, σημαίνουν απλώς Béchamel και Broccoli). Απλά προτίμησα τους λατινικούς χαρακτήρες, θεωρώντας τους πιο “πιασάρικους” από το με δικούς μας «ΜπΜπ». Δεν συμφωνείτε ;

Απογοητευθήκατε ; Μη βιάζεστε !!! Η συνταγή, αποτέλεσμα “βαθυστόχαστης” σκέψης για το πώς μπορούν να γίνουν ελκυστικά στα παιδιά τα ιδιαιτέρως χρήσιμα μπρόκολα, και των μαγειρικών ικανοτήτων και των ...αντοχών της γυναίκας μου εγώ προσωπικά δεν θα άντεχα να μείνω για πολύ ώρα μέσα σε μία κουζίνα όπου μαγειρεύεται μπρόκολο…) φτιάχνει ένα πιάτο πολύ νόστιμο, γρήγορο και υγιεινό.

Άκου ... Brigitte Bardot !!! Μα τι φαντασία είναι αυτή βρε παιδιά... “ΒΒ”, Brigitte Bardot. Σαν να λέμε, και εκείνες οι άλλες, οι “Πέννες ΜΜ” σημαίνουν ...Marilyn Monroe... Χα, χα, πλάκα έχετε!!!

Η συνταγή είναι αφιερωμένη σε εκείνα τα “παιδιά-λαγωνικά” που, επιστρέφοντας από το σχολείο και μόλις ανοίξουν τη πόρτα (τι λέω, από το ισόγειο ήδη, αν όχι και από την γωνία του δρόμου), βγάζουν ...ο υ ρ α ν ο μ ή κ ε ι ς κραυγές “Όοοοοοοχιιιιιιιιιιι μαμά, όχι, όχι πάλι μπρόκολο!!!”

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πέννες, “ BB ”, Broccoli, Béchamel,pennes, “ BB ”, Broccoli, Béchamel