Χοιρινο με σελινο

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγη για 4 ατομα

Υλικά:

1 κιλό χοιρινό μπούτι σε κύβους
2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
4 καρότα, σε φέτες
2-3 μεγάλες σελινόριζες
1 μάτσο σέλινο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
2 αυγά
2 λεμόνια
1 κουταλιά της σούπας κοφτή corn-flour

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε

την μισή ποσότητα λαδιού (1/2 φλιτζάνι) και σοτάρουμε το κρέας, ώσπου να αλλάξει χρώμα.
Καθαρίζουμε τις σελινόριζες, τις τρίβουμε με μισό λεμόνι, και τις κόβουμε σε κομμάτια. Βάζουμε το υπόλοιπο λάδι σε ένα τηγάνι, και σε αυτό σοτάρουμε τις σελινόριζες, το κρεμμύδι και τα καρότα. Τα μεταφέρουμε στην κατσαρόλα με το κρέας, και σβήνουμε με το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το σέλινο χοντροκομμένο, και βάζουμε τόσο νερό όσο χρειάζεται για να σκεπαστεί το φαγητό μας. Κλείνουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά, και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 1 ώρα και 15 λεπτά.
Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά. Προσθέτουμε και το χυμό από 1 1/2 λεμόνι.
Παίρνουμε από την κατσαρόλα 1/2 φλιτζάνι από το ζωμό του φαγητού, και διαλύουμε σε αυτό 1 κουταλιά κοφτή της σούπας κόρν φλάουρ. Ρίχνουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ στο μίγμα των αυγών και ανακατεύουμε.
Όταν το φαγητό μας είναι έτοιμο, το κατεβάζουμε από τη φωτιά, παίρνουμε άλλο 1/2 φλιτζάνι από το ζωμό του και το ρίχνουμε μέσα το αυγολέμονο, για να το ζεστάνουμε. Ρίχνουμε το αυγολέμονο στο φαγητό μας, χωρίς να ανακατέψουμε, απλά ανακινούμε ζωηρά την κατσαρόλα. Σερβίρουμε το φαγητό μας αμέσως. Καλή Όρεξη!

Keywords
Αναζητήσεις
χοιρινο με σελινο και καροτα, χοιρινο με σελινοριζα και καροτα
Τυχαία Θέματα
Χοιρινο,choirino