Πένες με πράσα και ζαμπόν. Μία συνταγή …“Μυστηρίου”

Δεν ξέρω κατά πόσον γνωρίζετε την Λαίδη Μάλλοουαν, την «Βασίλισσα του Εγκλήματος» όπως την ονόμασαν, είμαι όμως σίγουρος ότι πάρα πολλοί και πολλές από εσάς έχετε περάσει ατελείωτες ώρες προσπαθώντας να ανακαλύψετε μέσα από “ενδείξεις ενοχής” στις σελίδες των ιστοριών της “ποιος είναι ο ένοχος”.

Η Mary Agatha Clarissa Miller, συγγραφέας από το Τόρκι της Αγγλίας, πολύ πιο γνωστή σαν Agatha Christie, το είχε αυτό το ταλέντο. Να σε κρατάει σε αγωνία στα βιβλία της, μέχρι τις τελευταίες σελίδες τους, όπου και αποκαλύπτετο ο πραγματικός ένοχος, συχνά ανάμεσα στους πιο ευυπόληπτους υπεράνω

υποψίας πρωταγωνιστές. Σαν να βλέπω ακόμη την εικόνα που είχα σχηματίσει με τη φαντασία μου (δεν υπήρχαν τηλεοράσεις τότε, όλες αυτές οι εικόνες που έχουν μείνει σε πολλούς από εμάς είναι καθαρά δημιουργήματα της φαντασίας μου, “κτισμένες”, αποκλειστικά, από τις πολύ παραστατικές περιγραφές των βιβλίων της), σαν να βλέπω, λοιπόν, τον Επιθεωρητή Πουαρώ, να στρίβει τις μουστάκες του και να αποκαλύπτει τον πραγματικό ένοχο (αφού έχει κάνει όλους τους προηγούμενους παρευρισκόμενους να κοψοχολιάσουν, πριν τους αθωώσει περνώντας στον/στην επόμενη/-η.

Πως μου ήρθαν όλα αυτά στο μυαλό και τι σχέση έχουν με ετούτο εδώ το site ; Έλα ντε !!! Ας όψετε ένα πολύ νόστιμο πιάτο που μας ετοίμασε εχθές η Λουΐζα, με πένες, ζαμπόν και πράσα. Και που δεν μαρτυρούσε με τίποτα που τη βρήκε την συνταγή !!! Όλες οι ενδείξεις κατεύθυναν προς κάποιο από τα sites που με έχει δει κατά καιρούς να μπαίνω… Ναι, αλλά ποιο ; Το σκέφθηκα λοιπόν από εδώ, το έψαξα από εκεί και κατέληξα όλο αυταρέσκεια να στρίβω τις μουστάκες μου και, σαν άλλος Ηρακλής Πουαρό (Hercule Poirot), να αναφωνώ “Οι πένες με poireaux (πράσα) δεν μπορεί παρά να είναι από κάποιο γαλλικό site.

Από εκεί και πέρα, όλα ήσαν εύκολα. Την ανακάλυψα και σας την παρουσιάζω. Μία νόστιμη, απλή και γρήγορη συνταγή ζυμαρικών. Και για να τιμήσουμε την Λαίδη που έγινε ...Βασίλισσα (του Εγκλήματος και του Μυστηρίου), θα τα μετρήσουμε τα υλικά όπως στη πατρίδα της, σε κούπες…

Keywords
Τυχαία Θέματα