Λικέρ λουΐζα, για τη γιορτή της Λουΐζας

Στα τέλη Ιουλίου έχει γενέθλια η γυναίκα μου. Η Λουΐζα είναι χαρακτηριστική Καρκίνος στο ζώδιο, τρυφερή, ευαίσθητη, συνεσταλμένη, προσκολλημένη στο σπίτι, στην οικογένεια, στα πράγματά της. Αθεράπευτα ρομαντική, αναρωτιέμαι τι βρίσκει σε έναν τύπο σαν και μένα...
Ίσως ότι της αναγνωρίζω πως της οφείλω πολλά. Η κόρη μας είναι το σπουδαιότερο, το μακράν ωραιότερο, αλλά υπάρχουν και πολλά άλλα. Τι κι αν αποτελεί κλασσικό χαρακτηριστικό κ α ι του δικού μου ζωδίου, χρειάσθηκε αυτή για να με “μαζέψει” μέσα στο σπίτι. Μου έμαθε
πολλά και με ενέπνευσε να θέλω να της μάθω και εγώ. Μου προσέφερε στιγμές, ώρες, ημέρες, χρόνια τελικά, ήρεμης και ευτυχισμένης ζωής, χωρίς να ζητά ανταλλάγματα.
Χωρίς ανταλλάγματα..... Ναι, αλλά και εγώ έχω κάνει τόσα γι’ αυτήν. Έδωσα το όνομά της σε .....μία συνταγή Tiramisu. Το έδωσα, επίσης, και σε μία συνταγή για λικέρ Limoncello. Ε, λέω να το δώσω και σε άλλο ένα λικέρ, από φύλλα ..... λ ο υ ΐ ζ α ς αυτό.
Λικέρ από φυτό λουΐζα, λοιπόν. Ένα μάλλον ασυνήθιστο λικέρ, με υπέροχο σ μ α ρ α γ δ έ ν ι ο χρώμα και φρέσκο λεμονάτο άρωμα. Βρήκα εντελώς τυχαία τη συνταγή σε ένα δίγλωσσο site, με ενδιαφέρουσες δημιουργίες της οικοδέσποινας, και το ετοίμασα για τα γεννέθλια της δικής Λουΐζας. Τώρα βρίσκεται στο πιο σκοτεινό ντουλάπι (όχι της ...Ιστορίας, της κουζίνας μας), μακριά από τα μάτια της και θα μείνει εκεί έως την ημερομηνία των γεννεθλίων της οπότε και θα της το εμφανίσω. Θα σας παρακαλούσα, μόνο, να μη της πείτε τίποτα στο εν τω μεταξύ. Σύμφωνοι ?
Χρόνια πολλά, Λουΐζα !!!
Keywords
Αναζητήσεις
λικερ λουιζα, λουιζα λικερ
Τυχαία Θέματα