Το νέο γλυκό του Στέλιου

Πώς να περιγράψει κανείς το μάνγκο; Η γεύση του είναι μεν όξινη, αλλά σε άλλη «οκτάβα» από αυτήν -ας πούμε- του πάσιον φρουτ ή του λεμονιού. Είναι πιο γλυκιά, πιο απαλή, πιο ουδέτερη. Στο φάσμα του ξινού θα λέγαμε ότι κυμαίνεται μάλλον κοντά στην χαμηλότερη βαθμίδα. Είναι περίπου ξινόγλυκο. Εξ ου και συνταιριάζεται μοναδικά με τη ζάχαρη, δίνοντας εκδοχές γλυκών που είναι υπέροχα αρωματικές και γευστικές.

 

Αυτά σκεφτόμουν σήμερα, όταν μπροστά στη βιτρίνα με τα «ποτηράτα» γλυκά του Sweet Alchemy προσπαθούσα να αποφασίσω με τι

θα ήθελα να κανακέψω τον εαυτό μου. Το τιραμισού του Στέλιου (σ.σ. Παρλιάρου) είναι διαχρονικά υπέροχο. Το 'χω δοκιμάσει, όμως, άπειρες φορές. Η καινούργια του δημιουργία με την τζιαντούγια και το κροκάν με δελέασε αρκούντως, αλλά επειδή παραείχε ζέστη για να πέσω με τα μούτρα στη σοκολάτα, έκλινα τελικώς προς μια ηπιότερη εκδοχή της, που βλέπετε στη φωτό: κάτω μια λεπτή στρώση σοκολατένιας κρέμας, από πάνω μαλακό μπισκότο σοκολάτας, πιο πάνω μια κρέμα ζαχαροπλαστικής με βανίλια και στην ταράτσα ένα δροσερό ζελέ μάνγκο. Πιο καλοκαιρινό και φίνο γλύκισμα δεν έχω δοκιμάσει τελευταίως. Κι έτσι για να παρατείνω την απόλαυση, πήρα και μια μαρμελάδα μάνγκο με πάσιον φρουτ για το σπίτι.

 

 

 

Sweet Alchemy by Stelios Parliaros:

Ηροδότου 24, Κολωνάκι, 210-72.40.205.Κολοκοτρώνη 9, Κηφισιά, τηλ.: 210-80.80.480.
Keywords
Αναζητήσεις
σοκολατα τζιαντουγια, τζιαντουγια σοκολατα συνταγη
Τυχαία Θέματα