Σωρεία απατών σε προϊόντα κρέατος στην Κίνα

Η αστυνομία στην Κίνα έχει συλλάβει τους τελευταίους τρεις μήνες 904 άτομα για αδικήματα σχετικά με απάτες σε προϊόντα κρέατος. Από τον Ιανουάριο, οι κινεζικές αρχές έχουν κατασχέσει 20.000 τόνους παράνομων προϊόντων και έχουν διαλευκάνει 382 υποθέσεις εγκλημάτων σχετικών με το κρέας -αφορά κυρίως την πώληση ακατάλληλων κρεάτων. Μεταξύ αυτών μια συμμορία που κατάφερε να κερδίσει πάνω από ένα εκατομμύριο λίρες πουλώντας κρέας αλεπούδων, μινκ και… ποντικιών(!) ως αρνίσιο! Οι κατηγορούμενοι έπαιρναν το κρέας και το επεξεργάζονταν με ζελατίνη, νιτρικό άλας και συνθετικά χρώματα

ώστε να μοιάζει με αρνιού και το πουλούσαν σε αγορές στη Σαγκάη και την επαρχία της Τζιανγκσου. Άλλοι πουλούσαν ως μοσχαρίσιο, κρέας από πάπιες σε περισσότερες από 15 επαρχίες, με αποτέλεσμα τα επίπεδα e.Coli στα προϊόντα να ξεπερνούν κατά πολύ τα επιτρεπτά. Οι αρχές έκλεισαν δύο εργοστάσια που μούλιαζαν πόδια κότας σε υπεροξείδιο του υδρογόνου πριν τα πουλήσουν, ενώ άλλοι συνελήφθησαν για την πώληση χοιρινού κρέατος που τελικώς προερχόταν από πολύ χαμηλής ποιότητας κρέας από γουρουνοκεφαλές.

Οι αγορές στην Κίνα είναι σε σοκ. Οι πωλήσεις χοιρινού κρέατος κατακρημνίστηκαν το Μάρτιο μετά την ανακάλυψη 16.000 κουφαριών γουρουνιών μέσα σε ένα ποτάμι στη Σαγκάη, ένα περιστατικό που οι αρχές δεν έχουν καταφέρει ακόμα να εξηγήσουν. Επανεμφάνιση της γρίπης των πτηνών έχει σκοτώσει 26 ανθρώπους και έχει στείλει άλλους 129 στα νοσοκομεία από τα μέσα Απριλίου γεγονός που έχει προκαλέσει χάος στην βιομηχανία πουλερικών. Κι όλα αυτά σε μια χώρα που έχει βαρύτατες ποινές για αδικήματα σχετικά με τη διατροφή. Όταν το 2008 έξι μωρά έχασαν τη ζωή τους από γάλα που περιείχε μελαμίνη, οι υπεύθυνοι καταδικάστηκαν τελικώς σε θάνατο.

Keywords
Τυχαία Θέματα