Σαρλότ με κρέμα μασκαρπόνε και ροδάκινα

Ο Στέλιος Παρλιάρος μας εντυπωσιάζει για ακόμη μια φορά με μια δροσερή, απολαυστικότατη τούρτα.

Διαδικασία Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με λίγο κρύο νερό να μαλακώσουν. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μισή από την πούλπα ροδάκινου. Στύβουμε τις ζελατίνες και τις ρίχνουμε στη ζεστή πούλπα, ανακατεύοντας ώστε να διαλυθούν. Ενσωματώνουμε το μείγμα αυτό στην κρύα πούλπα που είχαμε αφήσει κατά μέρος.

 

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το μασκαρπόνε

με την άχνη, προσθέτουμε την πούλπα και στο τέλος την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος.

 

Σε μια φόρμα με ψηλά τοιχώματα (για σαρλότ ή πουτίγκα) διαμέτρου 20 εκ. και ύψους 8 - 10 εκ. (ή ακόμα και σε έναν «οικογενειακό» κεσέ για γιαούρτι) στρώνουμε ένα φύλλο λαδόκολλας που έχουμε κόψει στη διάμετρο της φόρμας. Αδειάζουμε μέσα τη μισή κρέμα. Καλύπτουμε την επιφάνεια με σαβουαγιάρ και συνεχίζουμε με την υπόλοιπη κρέμα. Τελειώνουμε με άλλη μία στρώση σαβουαγιάρ. Αφήνουμε τη σαρλότ για 3 - 4 ώρες στο ψυγείο, έως ότου η κρέμα σφίξει, και ξεφορμάρουμε, αναποδογυρίζοντάς τη σε μια πιατέλα (για να ξεκολλήσει πιο εύκολα, περνάμε ένα μαχαίρι ανάμεσα στο γλυκό και στα τοιχώματα). «Κολλάμε» γύρω-γύρω στα τοιχώματα του γλυκού σαβουαγιάρ, το ένα δίπλα στο άλλο, σε κατακόρυφη διάταξη.

 

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα ροδάκινα (500 γρ.) σε φετάκια και γαρνίρουμε την επιφάνεια της σαρλότ. Σερβίρουμε, κόβοντας το γλυκό όπως μια τούρτα.

Keywords
Τυχαία Θέματα