Ρολό από σοκολατένια μαρέγκα

Ένα υπέροχο γλυκό για κάθε γιορτινή περίσταση. Έτσι, για να πάρετε μια γεύση από το χριστουγεννιάτικο 27ο τεύχος των «Γλυκών ιστοριών» που κυκλοφορεί τώρα στα περίπτερα.

Διαδικασία Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° C. Σε ένα μπολ ή σε ένα φύλλο λαδόκολλας κοσκινίζουμε το κακάο.

Στερεώνουμε στο στόμιο μιας κατσαρόλας με νερό που βράζει, ένα ανοξείδωτο μπολ, του οποίου ο πάτος δεν πρέπει να ακουμπάει καθόλου στο νερό. Ρίχνουμε μέσα στο μπολ

τη ζάχαρη μαζί με τα ασπράδια και τα χτυπάμε με τον αυγοδαρτη μέχρι να ζεσταθεί το μείγμα, στους 60° C (δοκιμάζουμε με το δάχτυλο· το μείγμα πρέπει να είναι αρκετά ζεστό).

Μεταφέρουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε έως ότου γίνει μια αρκετά σφιχτή και γυαλιστερή μαρέγκα. Σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε το κοσκινισμένο κακάο ανακατεύοντας απαλά με κουτάλα ή μαρίζ (ευλύγιστη σπάτουλα από σιλικόνη).

Καλύπτουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με ένα φύλλο λαδόκολλας κι επάνω του απλώνουμε τη μαρέγκα με μια σπάτουλα, φροντίζοντας να καλύψει όλη την επιφάνεια της λαμαρίνας. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 15 - 20 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε τη μαρέγκα να κρυώσει.

Ακουμπάμε πάνω στη μαρέγκα ένα φύλλο λαδόκολλας και την αναποδογυρίζουμε προσεκτικά πάνω στον πάγκο εργασίας μας (με την άλλη λαδόκολλα ακόμη κολλημένη πάνω της). Ξεκολλάμε την πρώτη λαδόκολλα και απλώνουμε πάνω στη μαρέγκα τη σαντιγί. Σκορπίζουμε από πάνω τα κάστανα. Πιάνουμε τη μαρέγκα από τη μεγάλη της πλευρά, μαζί με τη λαδόκολλα, και την τυλίγουμε σιγά-σιγά σε ένα όχι πολύ σφιχτό ρολό, ξεκολλώντας παράλληλα τη λαδόκολλα. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας ζάχαρη άχνη.

Συμβουλές

Διατηρείται στο ψυγείο έως και 2 ημέρες.Αν θέλουμε, μπορούμε να αλείψουμε τη μαρέγκα, πριν απλώσουμε τη σαντιγί, με κρέμα κάστανου (βρίσκουμε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ σε κονσέρβα ή σε βάζο).
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρολό,rolo