Ποιό είναι το αγαπημένο φαγητό του Κιθ Ρίτσαρντς;

Διαβάστε το απόσπασμα της αυτοβιογραφίας του «Life», στο οποίο ο διάσημος κιθαρίστας περιγράφει τη σχέση του με το φαγητό.

«Όταν είμαι σπίτι μού αρέσει να μαγειρεύω, συνήθως φτιάχνω ιρλανδικά λουκάνικα με πουρέ πατάτας (πιο κάτω θα σας δώσω και τη συνταγή), με κάποιες παραλλαγές στον πουρέ – όχι πολλές. Ή κάποια άλλα κλασικά πιάτα της εγγλέζικης κουζίνας. Συνήθως τρώω μόνος μου, σε παράξενες ώρες, συνήθεια που έμεινε από τα γεύματα που έχουμε στις περιοδείες, εντελώς αντίθετα από τις ώρες όλων των άλλων ανθρώπων. Τρώω μόνο όποτε νιώθω ότι πεινάω, πράγμα σχεδόν ανήκουστο για τη δυτική κουλτούρα

μας. Δεν μπορεί όμως κανείς να ανέβει στη σκηνή φαγωμένος, και μετά τη συναυλία πρέπει πάλι να αφήσεις μια-δυο ώρες να περάσουν για να κατέβει η αδρεναλίνη, κάτι που συνήθως συμβαίνει γύρω στις τρεις το πρωί».

 

Η ελληνική μετάφραση του «Life», της αυτοβιογραφίας του Κιθ Ρίτσαρντς, κιθαρίστα και ιδρυτικού μέλους των Rolling Stones, δεν έχει κλείσει παρά λίγες εβδομάδες στα ράφια των εγχώριων βιβλιοπωλείων. Το βιβλίο είναι ήδη παγκόσμιο best seller και ιδιαιτέρως αγαπητό στους λάτρεις της ροκ. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ροδακιό, σε μετάφραση του Γιάννη Νένε που δεν σε αφήνει να ξεκολλήσεις από τις σελίδες ούτε λεπτό, ενώ είναι το βάπτισμα του πυρός για τη σειρά Λατέρνατιβ που επιμελούνται οι Παναγιώτης Μένεγος και Σταύρος Διοσκουρίδης, ραδιοφωνικοί παραγωγοί στην ομώνυμη εκπομπή του ΣΚΑΙ 100,3.

 

Επιστρέφοντας στο βιβλίο, κόντρα στον τίτλο ενός από τα πλέον διάσημα τραγούδια της μπάντας, ο Ριτσαρντς φαίνεται εν τέλει πως «he can get satisfaction» και μάλιστα στην κουζίνα του. Ο γερόλυκος της ροκ αποκαλύπτει στο βιβλίο όχι μόνο την αγάπη του για το φαγητό, αλλά μοιράζεται μαζί μας μερικές από τις αγαπημένες του συνταγές, με μυστικό συστατικό τις ατελείωτες ιστορίες του στις δυο πλευρές του Ατλαντικού και την μπλουζ διάθεσή του. Για όσες και όσους από εσάς δεν μπορείτε να περιμένετε, σας παρουσιάζουμε δύο από τις πιο αγαπημένες του συνταγές, λουκάνικα με πουρέ και πίτα του βοσκού. Χαλαρώστε, βάλτε μια συλλογή των Stones να παίζει και... καλή σας όρεξη!

 

Διαβάστε παρακάτω ένα απόσπασμα από το βιβλίο

 

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΜΕ ΠΟΥΡΕ

 

«Πρώτα απ’ όλα, βρείτε ένα χασάπη που να σας δίνει φρέσκα λουκάνικα.Σοτάρετε ανακατεμένα κρεμμύδια και μπέικον αλατοπιπερώνοντας.Βάζετε τις πατατούλες να βράσουν με λίγο ξίδι μέσα στο νερό, μερικά ψιλοκομμένα κρεμμύδια και αλάτι (όσο θέλετε). Ρίξτε μέσα μαζί με τις πατάτες και μια χούφτα αρακά. (Αν σας αρέσει, ρίξτε και μερικά ψιλοκομμένα καρότα.) Τώρα μάλιστα. Έτσι, το καταλαβαίνω.Τώρα πρέπει να επιλέξετε πώς θέλετε τα λουκάνικά σας: Στη σχάρα; Τσιγαριστά; Ή τηγανητά; Βάλτε τα σε χαμηλή φωτιά με τα καραμελωμένα κρεμμύδια και το μπέικον (ή σε κρύο τηγάνι, όπως είπε η κυρία στην τηλεόραση) και μετά από λίγο προσθέστε τα κρεμμύδια και το μπέικον και αφήστε τα γαμιόλικα να ψήνονται αργά, κουνάτε τα απαλά και κάθε λίγα λεπτά γυρίζετέ τα. Μετά κάνετε πουρέ τις

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ποιό, Κιθ Ρίτσαρντς,poio, kith ritsarnts