Πάρτι με βότκα!

Στο σπίτι, με εύκολα μεζεδάκια και καλή παρέα.

Άνοιξε επιτέλους το τριώδιο! Και είναι μια ευκαιρία να ξεφύγουμε για λίγο από τις μαύρες σκέψεις μας, χωρίς να μας στοιχίσει πολύ. Ας μαζέψουμε λίγους φίλους στο σπίτι και ας ετοιμάσουμε μια βραδιά διαφορετική. Εγώ, που απεχθάνομαι τα delivery, ευγνωμονώ τα μίνι μάρκετ - deli της γειτονιάς, που με βοηθούν να τα βολεύω εκ των ενόντων. Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν!

Ψήνουμε πατάτες, όσο πιο μικρές γίνεται, στο φούρνο ή ακόμη καλύτερα στο τζάκι. Βάζουμε δίπλα τους τυρί
κρέμα τύπου Philadelphia, χτυπημένο με δύο κουταλάκια λεμόνι και αλατοπίπερο. Και ακόμα, ένα κουτάκι υποκατάστατο χαβιαριού. (Το Avruga, από αυγά βασιλικής ρέγκας, είναι τέλειο. Αν δεν βρείτε, ένα φιλέτο ρέγκας ψιλοκομμένο, ακόμα και αντσούγιες.) Ανοίγουμε τις πατάτες, τις γεμίζουμε με κρέμα και βάζουμε από πάνω το χαβιάρι, τις αντσούγιες ή τη ρέγκα. Συνοδεύουμε με μια πράσινη σαλάτα, πολύσπορο μαύρο ψωμί, και ετοιμάζουμε dry Vodkatinis, δηλαδή Martini με βότκα.​

Σ’ ένα τριγωνικό ποτήρι του Martini ρίχνουμε μερικές σταγόνες λευκό, πολύ ξηρό, βερμούτ και στριφογυρίζουμε το ποτήρι ώστε να καλυφθούν καλά τα τοιχώματά του. Στραγγίζουμε όσο περισσεύει. Ρίχνουμε στο ποτήρι 75 ml παγωμένη βότκα και προσθέτουμε μια μεγάλη πράσινη ελιά με το κουκούτσι της.

Και μια και βρεθήκαμε στον αστερισμό της βότκας, ας την αντιμετωπίσουμε ως συνοδευτικό φαγητού, γιατί η παρέα μπορεί να μην αρκεστεί στις ψητές πατατούλες. Ανάλαφρες και ελαφρώς αρωματικές βότκες θα σερβιριστούν ως απεριτίφ με πατέ, αυγοτάραχο, τουρσιά, ελιές και πάστα ελιάς αλειμμένη σε ψωμάκια. Βότκες με άρωμα δημητριακών συνοδεύουν ζεστές χειμωνιάτικες σούπες τύπου μπορς, λαχανικά και κρέας, και ακόμη τορτελίνι και ραβιόλι. Πιο στιβαρές, ξηρές, αναζητούν καπνιστά εδέσματα: καπνιστά ψάρια και μύδια, πικάντικα κεφτεδάκια, αλλά και την παραδοσιακή αποκριάτικη πηχτή από χοιρινό ή κότα.

Οι Ρώσοι δεν φημίζονται για τα γλυκά τους, όμως οι φινετσάτες βότκες τους με νότες εσπεριδοειδών και γλυκάνισου δεν θα έλεγαν όχι εάν στο τέλος της βραδιάς είχατε το κέφι να σκαρώσετε μερικές απλές τηγανίτες με μέλι!

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πάρτι,parti