Με ένα ημίγλυκο αφρώδες

Τέσσερις γρήγορες συνταγές για να συνοδεύσουν το αγαπημένο σας ημίγλυκο αφρώδες κρασί.

Δροσερή φρουτοσαλάτα με δυόσμο, πετιμέζι και μυζήθρα

Διαλέγουμε φρούτα που αγαπάμε (όπως κεράσια, μούσμουλα, καρπούζι, ροδάκινα), τα πλένουμε καλά, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε κομμάτια. Τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ ή σε μικρότερα ατομικά μπολάκια. Ψιλοκόβουμε φύλλα φρέσκου δυόσμου και πασπαλίζουμε με αυτά τα φρούτα, ραντίζουμε με το χυμό και το ξύσμα από ένα λάιμ, τρίβουμε με τα χέρια σε μικρά κομματάκια τη μυζήθρα και την προσθέτουμε

και, τέλος, περιχύνουμε με όσο πετιμέζι μάς αρέσει.

Πετιμέζι Αρκαδιανή, στο Παντοπωλείον της Μεσογειακής Διατροφής Μυζήθρα Τσιτσιρίδη, στη Μανούτα και στο Επίλεκτο

Πουγκάκια κρέπας, με αυγά και γραβιέρα

Ετοιμάζουμε 8 μέτριες ή 16 μικρές κρέπες (ή τις αγοράζουμε έτοιμες κατεψυγμένες). Βράζουμε 3 αυγά για 15 λεπτά, τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν, τα καθαρίζουμε από τα τσόφλια τους και τα λιώνουμε πατώντας τα με το πιρούνι. Προσθέτουμε ένα φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα, 2 κουταλιές γάλα, πάπρικα και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε. Γεμίζουμε κάθε κρέπα με λίγη από τη γέμιση και την κλείνουμε σαν πουγκάκι με λίγο σπάγκο, έτσι ώστε να «ασφαλίσουμε» τη γέμιση στο κέντρο της. Τοποθετούμε τα πουγκάκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 220° μέχρι να ροδίσουν.

Γραβιέρα Κρήτης Μασαούτης, στην Κάππαρη

Κολοκυθάκια καρπάτσιο

Πλένουμε, καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια και τα περνάμε από τη φαρδιά πλευρά του τρίφτη, ώστε να βγάλουμε λεπτές φλούδες. Τα απλώνουμε σε μεγάλη πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με χυμό και ξύσμα από λάιμ, με φυλλαράκια γλιστρίδας, φύλλα βασιλικού και με όση ψιλοκομμένη φρέσκια πιπεριά τσίλι θέλουμε. Τα αλατοπιπερώνουμε, τα περιχύνουμε με καλό ελαιόλαδο και τα αφήνουμε για ένα τέταρτο στο ψυγείο προτού τα σερβίρουμε.

Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Mana Gaea, στην Πανδαισία

Ρολά με ροδάκινα και καπνιστό χοιρινό

Πλένουμε καλά 2 - 3 ροδάκινα και τα κόβουμε στη μέση χωρίς να αφαιρέσουμε τη φλούδα τους. Τα κόβουμε σε λεπτές φέτες κατά μήκος. Στη συνέχεια, τυλίγουμε κάθε φέτα με ένα κομμάτι καπνιστό χοιρινό και στερεώνουμε τα ρολά με οδοντογλυφίδες ή κλωναράκια δεντρολίβανου.

Καπνιστό χοιρινό Δράμας, Σαρίμπογιας, στον Αραπιάν

Οι προτάσεις του «Οινοχόου»

Chrysalis Spumante, Απόστολος ΜατάμηςWine Expressions Euphoria, Αμπελώνες ΜάρκουCair Demi SecΚυρά Φροσύνη, ΓκλίναβοςΕναλλακτικά, συνοδεύουμε τα μεζεδάκια με έναν γλυκόξινο μηλίτη, όπως το Cider Magners, με μια φρουτώδη, καραμελένια μπίρα Chimay Red, με ένα ευωδιαστό αφρώδες όπως οι Ακακίες Sparkling Rose από το Κτήμα Κυρ-Γιάννη, αλλά και με ένα «ήσυχο» αρωματικό, ξηρό Gewürztraminer, όπως το Lenga από το Κτήμα Αβαντίς.

Κάππαρη, Ασκληπιού 22, Αθήνα, τηλ. 211 010 42 40 Αραπιάν, Ευριπίδου 41, Αθήνα, τηλ. 210 32 17 238 Μανούτα, Χρ. Σµύρνης 23, Αργυρούπολη, τηλ. 210 99.14.047 Επίλεκτο, Θεμ. Σοφούλη 65 και Ελευθ. Βενιζέλου 90, Νέα Σμύρνη, τηλ. 210 93 57 323Πανδαισία, Αγίου Ιωάννου 41, Αγία Παρασκευή, τηλ. 210 60 17 731Παντοπωλείον της Μεσογειακής Διατροφής, Σοφοκλέους 1 και Αριστείδου 11, Αθήνα, τηλ. 210 32 34 612/Χρεμωνίδου 6, Παγκράτι, τηλ. 210 75 66 006
Keywords
Τυχαία Θέματα