Μακεδονικός Χαλβάς: 90 χρόνια το γλυκό που κάνει καλό

Τα 90 του χρόνια κλείνει φέτος ο Μακεδονικός χαλβάς. Το ταξίδι του ξεκίνησε στη Θεσσαλονίκη το 1924, όταν ο Ελευθέριος, ο Κωνσταντίνος και ο Σάββας Χαΐτογλου, θέλησαν με όραμα και αφοσίωση να συνεχίσουν την παράδοση του παππού τους, που ήταν χαλβαδοποιός στη Μικρά Ασία και άνοιξαν ένα μικρό κατάστημα στην πλατεία Άθωνος.

Σήμερα, στις δύο υπερσύγχρονες μονάδες επεξεργασίας σησαμιού και παραγωγής

χαλβά, η παράδοση συναντά την τεχνολογία, ώστε ο Μακεδονικός Χαλβάς να διατηρεί με τον καλύτερο τρόπο τον αυθεντικό χαρακτήρα του και τη σταθερή ποιότητά του. Ο Μακεδονικός Χαλβάς είναι ένα ελληνικό προϊόν με παγκόσμια αναγνώριση και ένας εξαίρετος πρεσβευτής των ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό, με παρουσία σε περισσότερες από 50 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Με την ευκαιρία των γενεθλίων του, ανανέωσε την εμφάνισή του με νέες, κομψές συσκευασίες, με ανάγλυφες λεπτομέρειες και αποτυπωμένες χαρακτηριστικές εικόνες της πρώτης συσκευασίας Μακεδονικού Χαλβά και της Θεσσαλονίκης του 1924. Παράγεται από ταχίνι, δηλαδή 100% αλεσμένο σησάμι και διατηρεί ακέραια όλα τα ευεργετικά συστατικά του πολύτιμου αυτού σπόρου, όπως σημαντικές ποσότητες ασβεστίου, σιδήρου, μαγνησίου και άλλων πολύτιμων βιταμινών και ιχνοστοιχείων και αποτελεί ένα εξαιρετικό συμπλήρωμα για τις καθημερινές ανάγκες του οργανισμού μας.

Στα 90 χρόνια που πέρασαν, αλλάξαμε εμείς, η ζωή μας, ο κόσμος όλος. Όχι όμως και η γνωστή και αγαπημένη γεύση του Μακεδονικού Χαλβά.

Keywords
Τυχαία Θέματα