Λουξ: Αύξηση πωλησεων το 2012

Αύξηση 14% παρουσίασε ο κύκλος εργασιών της εταιρείας Λουξ Μαρλαφέκας το 2012 και διαμορφώθηκε στα 25 εκατ. ευρώ έναντι 21,9 εκατ. ευρώ που ήταν το 2011. Τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων ανήλθαν το 2012 στο ποσό των 2,292 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης της εταιρείας η τάση αυτή θα διατηρηθεί και το τρέχον έτος και οι πωλήσεις θα αυξηθούν σε ποσοστό 10% - 15% και θα διατηρήσει την κερδοφορία της.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι τραπεζικές

υποχρεώσεις της εταιρείας είναι μηδενικές, ενώ την τελευταία πενταετία έχει υλοποιήσει παραγωγικές επενδύσεις ύψους 12,7 εκατ. ευρώ, κάνοντας χρήση αποκλειστικά των δικών της κεφαλαίων. Παράλληλα βρίσκεται έμμεσα, κοντά στην υλοποίηση επένδυσης ύψους 33 εκατ. ευρώ, μετά από σχετική έγκριση που έχει λάβει και που αφορά μία νέα, πρότυπη γραμμή παραγωγής καινοτόμων προϊόντων στο Αίγιο.

Πέραν της δραστηριοποίησής της στην ελληνική αγορά, η Λουξ πραγματοποιεί ήδη εξαγωγές στην Αγγλία, Ιταλία, Γερμανία, Κύπρο, Αλβανία, Ελβετία, Αυστραλία, ΗΠΑ, Καναδά, Παναμά και Κίνα. Επίσης, η εταιρία έχει στραφεί πρόσφατα στην αγορά των Αραβικών Εμιράτων, Ισραήλ και Ουκρανίας όπου η ζήτηση στα εισαγόμενα προϊόντα είναι μεγάλη.

Αναδημοσίευση από το www.kathimerini.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα