Κυκλοφόρησαν οι Γλυκές ιστορίες

Αφιέρωμα στην καραμέλα, γλυκά από τον κινηματογράφο, ένα μίνι ταξίδι στη Βέροια και την Νέα Υόρκη και υπέροχες συνταγές για το αποκριάτικο παιδικό πάρτι με θέμα τον Χάρι Πότερ.

Αυτόν τον μήνα στο εξώφυλλό μας έχει στρογγυλοκαθίσει ένας βάτραχος. Ξέφυγε από τις σελίδες που αφιερώνουμε στους μικρούς ζαχαροπλάστες, όπου η Πόπη Χρυσανθίδου ετοιμάζει λιχουδιές για το αποκριάτικο πάρτι. Μαζί της και η Εβίτα Παπαχαραλάμπους, η οποία ειδικεύεται στις

κατασκευές με ζαχαρόπαστα. Και το θέμα του πάρτι; Ο αγαπημένος των παιδιών Χάρι Πότερ και η παρέα του. Φτιάχνουμε μαγικά γεμιστά καπέλα, μπισκοτένια ραβδάκια για τους ντυμένους μαθητευόμενους μάγους, την αγαπημένη τάρτα του μικρού ήρωα, σοκολάτες με τα φασόλια όλων των γεύσεων και βήμα-βήμα τον βάτραχο του εξωφύλλου.

Κάνουμε ένα μεγάλο αφιέρωμα στην Καραμέλα, την οποία κάνουμε ντεκόρ και άλειμμα, την παντρεύουμε με σοκολάτα, την κρύβουμε μέσα σε κρέμες, την αναμειγνύουμε με ξηρούς καρπούς και την βάζουμε ακόμα και σε μιλφέιγ. 

Μπαίνουμε κι εμείς στον χορό των βραβείων Όσκαρ και κάνουμε μια μίνι αναδρομή σε βραβευμένες ταινίες, μέσα από γλυκά που άφησαν εποχή. Πίνουμε το ρόφημα σοκολάτας που «ανέστησε» την Τζούντι Ντεντς στο «Chocolat», κερνιόμαστε κανόλι από τον «Νονό» Μάρλον Μπράντο, παρευρισκόμαστε στην «Γιορτή της Μπαμπέτ» και δοκιμάζουμε το σοκολατογλυκό της Τζούλιας Τσάιλντ (κατά κόσμον Μέριλ Στριπ) από την ταινία «Τζούλι και Τζούλια».

Η Εύη Βουτσινά αναζητάει στο αρχείο με τις καταγραφές της από όλη την Ελλάδα συνταγές από τη Βέροια και μας δίνει το περίφημο ρεβανί αλλά κι ένα ιδιαίτερο βλάχικο γλυκό με χειροποίητο φύλλο, ενώ ο Στέλιος Παρλιάρος μάς δίνει τη δική του παραλλαγή στο ρεβανί.

Ταξιδεύουμε μέχρι τη Νέα Υόρκη και τρώμε μπράουνι, τσιζκέικ, rainbow cookies και pecan pie.

Φτιάχνουμε σπιτικά σάντουιτς παγωτού με μπισκότα, κέικ καρότου και μπράουνι.

Και μαθαίνουμε όλα τα μυστικά για το πώς φτιάχνουμε ένα νόστιμο κέικ και τέσσερις παραλλαγές με την ίδια βασική συνταγή.

 

Το τεύχος Φεβρουαρίου κυκλοφορεί ήδη στα περίπτερα με 4€.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κυκλοφόρησαν, Γλυκές,kykloforisan, glykes
  • Τελευταία Νέα Κατηγορίας Συνταγές