Μουρούζης

Ντόπια κρέατα ψημένα με όλους τους τρόπους, σε μια ταβέρνα των Καλυβίων που ενθουσιάζει όσους δεν στοιχειώνονται από τα αυξημένα λιπαρά.

Η θέση Στο στενό που βρίσκεται αντικριστά από την πόρτα της εκκλησίας, στην πρώτη παράλληλο του κεντρικού δρόμου προς τα δεξιά.

 

Η ατμόσφαιρα Η αναμενόμενη μιας οικογενειακής ταβέρνας του 1920 που εξελίχθηκε σε επιχείρηση με έξι χώρους ικανούς να χωρέσουν από 100 έως και 300 πεινασμένες ψυχές. Αν ψάχνετε κάτι πιο εκλεπτυσμένο, αν θέλετε να μην ακούτε τι συζητά η διπλανή παρέα, μπορεί να απογοητευτείτε. Το σέρβις γρήγορο και πρόθυμο ό,τι δεν

αντέξετε να φάτε να σας το τυλίξει για μαζί σας. Το καλοκαίρι τα τραπέζια «προαυλίζονται» και «πεζοδρομιάζονται».

 

 

Το φαγητό Ο «Μουρούζης» είναι γνωστός στα Μεσόγεια για τα ζουμερά κρεατωμένα παϊδάκια του. Οι πιο μερακλήδες παραγγέλνουν προβατίνα. Πολύ καλό το αρνί στη σούβλα, μία μερίδα από το οποίο έρχεται πάντα ως κέρασμα στο τραπέζι, ταυτόχρονα με το ψωμί που είναι μια φραντζόλα κομμένη κατά μήκος, λαδωμένη και ψημένη στη σχάρα. Εξαιρετικό το κοκορέτσι, με ωραίο καψάλισμα γύρω-γύρω. Δοκιμάσαμε επίσης φιλέτο κοτόπουλο, ελαφρώς μαριναρισμένο και ψημένο με μπόλικη πάπρικα. Καλοφτιαγμένα τα πρώτα, τυπικές αλλά γιγαντιαίες οι σαλάτες. Στο τέλος, το κατάστημα κερνάει φρούτα ή γιαούρτι στραγγιστό με γλυκά του κουταλιού (κεράσι, κυδώνι, περγαμόντο ήταν αυτά που πετύχαμε εμείς) ή μία απ’ όλα...

 

Ο λογαριασμός Με 150 ευρώ παραχορτάσαμε επτά άνθρωποι, τρεις εκ των οποίων πήραν πακέτο για να φάνε και το βράδυ, πέντε γάτες και το λυκόσκυλο του γείτονα. Αν δεν σας παρασύρουν οι μυρωδιές και παραμείνετε σε ορεκτικό, σαλάτα, κυρίως και κρασί χύμα ή μπίρα, υπολογίστε γύρω στα 15 ευρώ το άτομο.

 

Η κάβα Συμπαθές και ευκολόπιοτο χύμα κρασί, αρκετές αναγνωρίσιμες ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα και οι πιο βατές από τις μπίρες της αγοράς.

 

Επιπλέον πληροφορίες Ανοιχτά κάθε μέρα, από τις 12 το μεσημέρι. Η ταβέρνα έχει δικό της χώρο στάθμευσης, με το που θα φτάσετε απέξω θα σας καθοδηγήσουν οι υπεύθυνοι. Αν πάτε από την Αττική οδό, θα επιλέξετε την έξοδο για Μαρκόπουλο και από εκεί θα σας βγάλει ο δρόμος. Αν προτιμάτε την παραλιακή, στρίβετε στη Βάρης-Κορωπίου και ακολουθείτε τις ταμπέλες προς Λαύριο μέχρι να συναντήσετε εκείνη που σας προτρέπει να στρίψετε δεξιά προς Μαρκόπουλο.

 

 Γεωργάκη 2, Καλύβια, Αττική, τηλ.: 22990-48.371, www.mourouzis.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Συνταγές
Μουρούζης,mourouzis
  • Τελευταία Νέα Κατηγορίας Συνταγές