Ήρθε η ώρα για ένα καλύτερο φαγητό στο αεροπλάνο

Αεροπορικές εταιρίες συνεργάζονται με βραβευμένους σεφ.

Χτένια, λευκή τρούφα, τραγανή πολέντα είναι μερικά από τα φαγητά που θα περιμέναμε να φάμε σε ένα εστιατόριο με βραβείο Michelin. Όμως πλέον περίπου τέτοιου είδους γεύμα μπορεί κάποιος να απολαύσει στο μενού ενός αεροπλάνου. Η Air France ξεκίνησε να παρέχει στοιχεία τέτοιου μενού από τον Φεβρουάριο στους επιβάτες της διακεκριμένης θέσης.

Ο σεφ Μισέλ Ροθ, που βραβεύτηκε με το πιο πρόσφατο βραβείο Michelin, συνεργάζεται με την Air France σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της ποιότητας του φαγητού των πτήσεων.

«Δεν είναι κάποιο τέχνασμα. Απλώς θέλουμε να παραμείνουν οι πελάτες μας ικανοποιημένοι», δήλωσε ο Γκοντγουίν Μακ, διευθυντής μάρκετιγνκ και επικοινωνίας της Air France και KLM.

Η βελτίωση του φαγητού είναι ένας τρόπος των αεροπορικών εταιριών να διατηρήσουν τους επιβάτες τους και να κερδίσουν νέους.

Πέρυσι, πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η British Airways ξεκίνησε να παρέχει ένα νέο μενού για την πρώτη και διακεκριμένη θέση από τον Χέστον Μπλούμενταλ και τον βραβευμένο με αστέρι Michelin, Σάιμον Χάλστοουν.

«Οι πελάτες γίνονται πιο απαιτητικοί όταν πρόκειται για φαγητό εν πτήσει και αναμένουν τα καλύτερα από τις αεροπορικές», είπε ο Μαρκ Ταζιόλι, υπεύθυνος του μενού της British Airways.

Αξίζει να σημειωθεί πως πάνω από τα 10.000 πόδια, η γεύση που νιώθουν οι άνθρωποι χάνεται κατά 20%.

Η Air France-KLM είναι μεταξύ των εταιριών που προσπαθούν να βελτιώσουν το φαγητό και στους επιβάτες οικονομικής θέσης. Ο επιβάτης μπορεί να παραγγείλει πριν την πτήση από ένα α λα καρτ μενού με επιπλέον κόστος. «Η επιλογή αυτή είναι πολύ δημοφιλής», είπε ο Γκοντγουίν Μακ.

Αναδημοσίευση από www.kathimerini.gr

Πηγή: CNN

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ήρθε,irthe