Η Αίγλη πάει Ήπειρο

Μια εβδομάδα γεμάτη γεύσεις ηπειρώτικες ξεκινάει σήμερα 05/02 στο εστιατόριο του Ζαππείου.

Με σύνθημα «Όλη η Ελλάδα στο πιάτο» το εστιατόριο Αίγλη του Ζαππείου μάς ταξιδεύει συχνά πυκνά στους τόπους της χώρας μας και τις μαγειρικές τους. Πώς; Η ομάδα του εστιατορίου για μία εβδομάδα κάθε μήνα επιλέγει έναν τόπο και μας συστήνει άγνωστες στους πολλούς πτυχές της παραδοσιακής του γαστρονομίας μέσα από επιλεγμένα προϊόντα, γευστικούς συνδυασμούς και ατόφιες τοπικές συνταγές.

Για το Φλεβάρη

προορισμός είναι η Ήπειρος και για το γευστικό ταξίδι επιστρατεύτηκε η ομάδα Άπειρος Γαία, μια κολλεκτίβα μικρών αλλά σημαντικών Ηπειρωτών παραγωγών, και ο σεφ Κίμων Ζάρρας που σε συνεργασία με τον σεφ του εστιατορίου Μάκη Κοντοκώστα σχεδίασαν και θα μας παρουσιάσουν ένα μενού ηπειρώτικο. Και για να είμαστε ακριβείς δεν είναι όλες οι συνταγές παραδοσιακές. το ηπειρωτικον του πράγματος «ανιχνεύεται» στους συνδυασμούς και στα εκλεκτά τοπικά προϊόντα. Το μενού περιλαμβάνει 6 πιάτα και μαζί με 3 ποτήρια κρασί κοστίζει 25 ευρώ το άτομο. Καθόλου άσχημα.

Να τι θα φάμε:

Σαλάτα με καπνιστό χέλι Γείτονας, αντίδια ραντισμένα με παλαιωμένο ξίδι Βαϊμάκη και πουρέ σελινόριζαςΖυμαρόπιτα με φέτα ΠρίκηΜπατσαριά (γυμνή χορτόπιτα της Artizima)Ελιξίρια Βαϊμάκη με τριμμένο πάγοΚοτόπουλο ελεύθερης βοσκής με μανιτάρια τρούφα, τραχανά Σπανέλλη και κατσικίσιο τυρί Πλατό τυριών με βότανα Αφών ΠαππάΜιλφέιγ με μους γιαουρτιού Παππά και σάλτσα από γλυκό σταφύλι του Γυναικείου Ηπειρώτικου Συνεταιρισμού με ελιξίριο Βαϊμάκη Isis

Εστιατόριο Αίγλη (είσοδος από Βασ. Όλγας), τηλ.: 210-33.69.364, 33.69.300. Ελεύθερο πάρκινγκ. Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινά, βράδυ (8 μ.μ.-1 π.μ.), Σάββατο & Κυριακή και μεσημέρι, Δευτέρα κλειστά.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αίγλη, Ήπειρο,aigli, ipeiro