Γιορτινό κέικ με ξερά φρούτα και λευκό γλάσο

Ενα αγγλικής εμπνεύσεως γιορτινό κέικ με μπαχαρικά, που μπορείτε να φτιάξετε και αντί βασιλόπιτας.

Διαδικασία Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Σ ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το ανακάτεμα (σε αυτή τη φάση το μείγμα δείχνει «κομμένο», μην ανησυχείτε, όμως, γιατί θα στρώσει με το αλεύρι). Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα μπαχαρικά

και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα να ενωθούν τα υλικά. Ρίχνουμε τα ξερά φρούτα και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα του κέικ ή ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 24 εκ. Αδειάζουμε το μείγμα του κέικ στη φόρμα και ψήνουμε στους 180° C για 50 λεπτά και στους 170° C για άλλα 10 λεπτά. Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι και εάν χρειαστεί (εάν δηλαδή το μαχαίρι δεν βγει στεγνό) ψήνουμε λίγο παραπάνω. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει, το ξεφορμάρουμε και το γλασάρουμε.

Γλάσο: Ανακατεύουμε την άχνη ζάχαρη με το χυμό λεμονιού με μία σπάτουλα μέχρι να προκύψει ένα πυκνό γλάσο, με το οποίο περιχύνουμε (γλασάρουμε) το κέικ. Εάν το γλάσο έιναι πολύ «σφιχτό» προσθέτουμε λίγο λεμόνι ακόμη, ενώ αντιθέτως, εάν είναι πολύ ρευστό, προσθέτουμε λίγη άχνη παραπάνω.

Συμβουλές

*Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα μπαχαρικά με άλλα τηςαρεσκείας μας.

**Αντί για χυμό λεμονιού μπορούμε να χρησιμοποιήσουμεχυμό πορτοκαλιού ή ακόμα και νερό.

Keywords
Αναζητήσεις
λευκο γλασο, λευκο γλασο για κεικ
Τυχαία Θέματα