Γιορτινές γλυκές ιστορίες

Τι άρωμα θα έχουν φέτος οι κουραμπιέδες μας; Ποια θα είναι η βασιλόπιτα που θα κόψουμε την Πρωτοχρονιά; Και ποια παλαιομοδίτικα εντυπωσιακά γλυκά θα παρελάσουν στις μεγάλες πιατέλες;

Κάλεσμα σε γιορτήΑπό τούρτες σεράνο, αμυγδάλου και μπλακ φόρεστ, μέχρι κοπεγχάγη και εκμέκ καταΐφι, τα πιο εντυπωσιακά γλυκά των περασμένων δεκαετιών αποκτούν ξανά την θέση που τους αξίζει στο γιορτινό τραπέζι.

Τα κεράσματα των Χριστουγέννων αλλιώςΚαλύπτουμε τους κουραμπιέδες

με σοκολάτα, αρωματίζουμε τα μελομακάρονα με μανταρίνι ή τα σιροπιάζουμε με γάλα και ψήνουμε τις πιο νόστιμες βασιλόπιτες της νέας χρονιάς.

Ανακυκλώνουμε τα χριστουγεννιάτικα γλυκάΜε ό,τι μας περίσσεψε από τους κουραμπιέδες, τα μελομακάρονα και τις βασιλόπιτες των εορτών φτιάχνουμε από μωσαϊκό και μπανόφι μέχρι τούρτα σοκολάτα, πουτίγκα και τσιζκέικ.

Στο χωριό του Αη Βασίλη

Καλοπιάνουμε τον Άγιο με γλυκά από την πατρίδα του, την παγωμένη Φιλανδία.

Τι θα φτιάξω με κυδώνια;Από κυδωνόπαστο και λικέρ μέχρι κυδώνια στο ζελέ τους και την πιο ωραία μαρμελάδα που έχουμε δοκιμάσει ποτέ.

Μάθημα μάρτσιπανΜαθαίνουμε, μαζί με τα παιδιά μας, να φτιάχνουμε μάρτσιπαν και με αυτό φτιάχνουμε στολίδια για τα γλυκά μας, μια παιδική βασιλόπιτα και χριστουγεννιάτικα μπισκότα.

Ακόμη, γεμίζουμε ένα ολόκληρο πανετόνε με παγωτό, φτιάχνουμε χρωματιστούς μπεζέδες σε διάφορα σχήματα, light επιδόρπια με λίγες θερμίδες και εύκολα και οικονομικά γλυκίσματα για κάθε μέρα.

ΔΩΡΟ: Μια μεγάλη θήκη για να αρχειοθετήσετε τα τεύχη της προηγούμενης και της νέας χρονιάς.

 

Στα περίπτερα από τις 10 Δεκεμβρίου, μόνο με 4 ευρώ!  

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γιορτινές,giortines