Φόρος στο κρέας

Φορολογήστε το κρέας για να μειώσουμε τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου! Αυτό υποστηρίζουν τώρα οι επιστήμονες, προκειμένου να διαφυλάξουν τον πλανήτη από τις δραματικές επιπτώσεις της υπερθέρμανσης.

Είναι γνωστό πως η κτηνοτροφία είναι η βασικότερη πηγή μεθανίου (από τα βασικά αέρια του θερμοκηπίου, το οποίο παράγουν τα ζώα μέσω του πεπτικού τους συστήματος), ενώ σπαταλά και πολλή ενέργεια που συνεπάγεται επίσης μεγάλες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν στον πλανήτη 3,6 δισεκατομμύρια μηρυκαστικά, ­κυριότερα πρόβατα, κατσίκια, αγελάδες,­ δηλαδή 50% περισσότερα

από όσα υπήρχαν πριν από 50 χρόνια.

Κι αυτό γιατί η ζήτηση για κρέας ολοένα και αυξάνεται στον πλανήτη, παρότι ο ανθρώπινος οργανισμός κάθε άλλο παρά το χρειάζεται: ­αντίθετα, η ανθρώπινη υγεία μάλλον υποφέρει από τις επιπτώσεις της υπερβολικής κατανάλωσης κόκκινου κρέατος. Κι επειδή φαίνεται πως μια μεγάλη μεταστροφή στις διατροφικές προτιμήσεις των πολιτών του πλανήτη δεν πρόκειται να γίνει εθελοντικά, κάποιοι επιστήμονες προτείνουν τώρα τη φορολόγηση του κρέατος, προκειμένου οι αυξημένες τιμές να μειώσουν τη ζήτηση, και άρα την κατανάλωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φόρος,foros