Tα χιώτικα μανταρίνια έγιναν ΠΓΕ

Τα κοινά ή χιώτικα µανταρίνια είναι ποικιλία που καλλιεργείται σε όλη την Ελλάδα. Εχουν µεθυστικό άρωµα, είναι ζουµερά, µε χαλαρή φλούδα (όπως όλα τα µανταρίνια), όµως έχουν πολλά κουκούτσια, κάτι που τα κάνει λιγότερο αρεστά στους καταναλωτές. Είναι κρίµα, όµως, διότι το ξύσµα και ο χυµός τους µπορούν να γίνουν θαυµάσιες µανταρινάδες, σιρόπια, να αρωµατίσουν γλυκά ή λαδολέµονα για σαλάτες.

Πριν από περίπου ένα µήνα, τα γέννηµα-θρέµµα

χιώτικα, αυτά που καλλιεργούνται στη Χίο, στα Ψαρά και στις Οινούσσες, και για τα οποία οι ντόπιοι είναι πολύ υπερήφανοι, κατοχυρώθηκαν ως προϊόν µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ενδειξη. Νωπά µανταρίνια Χίου µε τη βούλα βρήκαµε στα My Market. Φέτος, λόγω δυσµενών καιρικών συνθηκών, η παραγωγή ήταν µικρή και µπορεί να καλύψει µόνο τους µήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο.

Μαρµελάδες και γλυκά από µανταρίνι Χίου θα βρούµε στην Αθήνα στο κατάστηµα Citrus και στα Mastiha Shop. Λικέρ Μανταρίνι Χίου Τέττερη και Μονογιούδη σε επιλεγµένες κάβες. ​​

Μastiha Shop:

Πανεπιστηµίου 6 & Κριεζώτου, 210-36.32.750Λ. Βασ. Γεωργίου Α΄ & Πραξιτέλους 128, Πειραιάς, 210-41.10.448Λ. Κηφισίας & Παπαδιαµάντη 1, Κηφισιά, 210-62.36.311.

Άγγελος Ρέντουλας, Νικολέτα Μακρυωνίτου

Keywords
Αναζητήσεις
χιωτικη μανταρινια, μανταρινια χιωτικη
Τυχαία Θέματα