Light πίτα με βερίκοκα

Ένα light γλυκό με μόλις 144 θερμίδες ανά μερίδα. Τι άλλο να ζητήσει κανείς το καλοκαίρι;

Διαδικασία Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° C. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη πολύ καλά. Ζεσταίνουμε ελαφρώς το μέλι, για να γίνει πιο ρευστό, και το προσθέτουμε στο μείγμα αυγών - ζάχαρης. Συνεχίζοντας το ανακάτεμα, προσθέτουμε και το αλεύρι και στο τέλος το γάλα.

Καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα ταψί διαμέτρου 22 - 24 εκ. και αδειάζουμε στο εσωτερικό

του το μείγμα. Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε ένα ίσου μεγέθους τσέρκι, το οποίο έχουμε ακουμπήσει πάνω σε ταψί με λαδόκολλα. Απλώνουμε στην επιφάνεια του μείγματος τα βερίκοκα, με το εσωτερικό τους να «κοιτάει» προς τα επάνω, και ψήνουμε στους 160° C για 40 - 50 λεπτά.

Σημείωση Με μόνο 144 θερμίδες ανά μερίδα, η πίτα αυτή συγκαταλέγεται στα light γλυκά. Επιπλέον, τα βερίκοκα είναι πλούσια σε βιταμίνη C και σε B καροτίνη (ένα από τα ισχυρότερα αντιοξειδωτικά), η οποία στον οργανισμό μας μετατρέπεται σε μη τοξική βιταμίνη Α. Επίσης, θεωρούνται σημαντική φυτική πηγή σιδήρου. Το αλεύρι ολικής άλεσης προσθέτει επιπλέον φυτικές ίνες, ενώ η ποσότητα ζάχαρης είναι μικρή και δεν επιβαρύνει θερμιδικά το γλυκό.

Keywords
Αναζητήσεις
πιτα με βερυκοκα
Τυχαία Θέματα