Langues de chat (γατίσιες γλώσσες)

Αυτά τα λεπτά τραγανά μπισκότα είναι το κλασικό ταίρι του παγωτού. Με το ίδιο μείγμα μπορούμε να φτιάξουμε βρώσιμα μπολ.

Διαδικασία Αφήνουμε τα ασπράδια των αυγών και το βούτυρο τουλάχιστον 2 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου.

Ανακατεύουμε το βούτυρο σε ένα μπολ, ώστε να πετύχουμε μια πολύ μαλακή υφή και αν χρειαστεί το μαλακώνουμε κι άλλο, βάζοντας το μπολ σε ζεστό νερό. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε

καλά. Συνεχίζοντας το ανακάτεμα, προσθέτουμε τα ασπράδια και τέλος το αλεύρι. Στο τέλος θα πρέπει να έχουμε ένα ομοιογενές, πολύ μαλακό μείγμα.

Το βάζουμε σε μία σακούλα του κορνέ και σχηματίζουμε μακρόστενα μπαστουνάκια πάχους 4 - 6 χιλ. και μήκους 5 - 6 εκ., πάνω σε μία λαδόκολλα ή σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί. Ταρακουνάμε λίγο το ταψί ώστε να απλώσουν.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για 10 λεπτά έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα και ξεροψηθούν γύρω-γύρω.

Εναλλακτικά, μπορούμε να φτιάξουμε μπισκοτένια μπολάκια για το σερβίρισμα του παγωτού: με μια σπάτουλα απλώνουμε λίγο από το μείγμα πάνω σε μία λαδόκολλα σε πολύ λεπτό στρώμα δίνοντάς του στρογγυλό σχήμα διαμέτρου 15 - 18 εκ. Ψήνουμε με τον ίδιο τρόπο. Όταν τ0 βγάλουμε από το φούρνο και ενώ είναι ακόμα ζεστό, χρησιμοποιώντας ένα φαρδύ μαχαίρι τα μεταφέρουμε από τη λαδόκολλα πάνω σε ένα αναποδογυρισμένο μπολ μικρότερης διαμέτρου και από πάνω τοποθετούμε ένα άλλο μπολ, ώστε να το πιέσει και να πάρει το σχήμα του.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το υπόλοιπο μείγμα (ψήνουμε τους δίσκους έναν-έναν , ώστε να προλαβαίνουμε να τους δίνουμε σχήμα όσο είναι ζεστοί). Διατηρούνται κλεισμένα αεροστεγώς για να αποφεύγεται η υγρασία.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Langues,