Desiré

Στο Κολωνάκι, στο στενό της Δημοκρίτου, εδώ και μισό αιώνα, στέκει αμετακίνητο από άποψη θέσης και περιεχομένου ένα από τα καλύτερα ζαχαροπλαστεία των Αθηνών.

Λίγα λόγια για το μαγαζί To Desiré άνοιξε το 1962 η οικογένεια Λαζαρίδη εξ Αλεξανδρείας. Οι Αιγυπτιώτες φημίζονταν για τη ζαχαροπλαστική τους, καθώς προερχόταν ευθέως από τη γαλλική σχολή, αλλά στην πορεία αποκτούσε μεσογειακό «ειδικό βάρος». Δηλαδή οι παρασκευές βασίζονταν στις κλασικές τεχνικές, όμως δεν ήταν ούτε άγλυκες ούτε αφρός. Η επιχείρηση

άλλαξε χέρια το 1995, σε αντίθεση με την εσωτερική διαρρύθμιση και τη διακόσμηση, όπου αντικαταστάθηκαν μόνο τα φθαρμένα έπιπλα. Οι νέοι ιδιοκτήτες είναι οι Γιάννης Σταθόπουλος, Αντώνης Σταθόπουλος και Κωνσταντίνος Καλαμπόκης. Ανθρωποι της δουλειάς και οι τρεις τους, χειρίστηκαν με σεβασμό και προσοχή το καλό όνομα που είχε αποκτήσει το ζαχαροπλαστείο στις προηγούμενες δεκαετίες.

 

Τι ψωνίζουμε Δοκιμάζουμε οπωσδήποτε το διαχρονικό προφιτερόλ και την κλασική τούρτα μιλφέιγ Saint Honoré. Επίσης, αγοράζουμε σοκολατάκια, πραλίνες και κεράσματα-μινιατούρες που γίνονται όπως ακριβώς ορίζει το παλιό συνταγολόγιο. Η πάστα σοκολάτα-πορτοκάλι είναι εξαιρετική, ομοίως και η μπίτερ που στο εσωτερικό της κρύβει πραλίνα (Αφρικάνα την ονομάζουν), ενώ δεν προσπερνάμε ποτέ τη γάλακτος με τη λευκή ρευστή καρδιά (ως Τζαμάικα θα τη ζητήσετε), το εκμέκ, το φουσκωτό εκλέρ, τις γιγάντιες καριόκες και το φινετσάτο σου α λα κρεμ. Πολύ νόστιμες και οι αλμυρές παρασκευές, ιδιαιτέρως η κις λορέν με σπανάκι και τα μίνι πιροσκί με κιμά.

 

 Desiré, Δημοκρίτου 6, Κολωνάκι, τηλ.: 210-36.32.333, www.desire.gr Ανοιχτά κάθε μέρα από τις 7.00 π.μ. έως τις 10.00 μ.μ. (μόνο την Κυριακή κλείνουν στις 8.00 μ.μ.).
Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Τελευταία Νέα Κατηγορίας Συνταγές