Daily brunch στο γραφείο

Την τιμή του παρεξηγημένου στην Ελλάδα πρωινού υπερασπίζεται στον έντυπο Γαστρονόμο κάθε μήνα η εξαίρετη σεφ Νένα Ισμυρνόγλου. Η νέα στήλη «Τα πρωινά του Γαστρονόμου» περιλαμβάνει ευφάνταστες ιδέες για αλμυρά και γλυκά πρωινά παρμένες από την παραδοσιακή μας μαγειρική αλλά φερμένες στο σήμερα, φρεσκαρισμένες και γρήγορες. Σκοπός μας να καταρτίσουμε ένα συνταγολόγιο ελληνικών πρωινών με προϊόντα της

πατρίδας μας. Έτσι, αντί των scrambled eggs των Αγγλοσαξόνων προτείναμε στο περασμένο τεύχος εύκολες ελληνικές στραπατσάδες και αντί των κομποστοποιημένων φρούτων του εμπορίου μια εύκολη κομπόστα μήλου χωρίς ζάχαρη, να χαίρεσαι τη φρεσκάδα του φρούτου. Πιο πριν είχαμε δημοσιεύσει μια μανταρινομαρμελάδα της στιγμής και πολλούς τρόπους να τη σερβίρουμε, όλους με ντόπια προϊόντα. Στο ίδιο μοτίβο σκοπεύουμε να συνεχίσουμε, με πολλές και ενδιαφέρουσες -ελπίζουμε για πολλούς- προτάσεις.

 

Την τιμή του πρωινού, του δεκατιανού και του ελαφρού μεσημεριανού -ας το πούμε brunch και ας ξεμπερδεύουμε μια και καλή με τους ορισμούς- υπερασπίζεται η Νένα και από το κύριο μετερίζι της, το εστιατόριο Γεύσεις με Ονομασία Προέλευσης, την κουζίνα του οποίου διαφεντεύει. Εδώ και μερικές εβδομάδες, έχει ετοιμάσει ένα κατάλογο με λαχταριστές γκουρμεδιές σε πολύ λογικές τιμές, που κατόπιν παραγγελίας αποστέλλονται στο γραφείο. Οι συνδυασμοί απίθανοι, ενδεικτικοί της φαντασίας της σεφ και του μενού που παρουσιάζει στο εστιατόριο. Τα υλικά εκλεκτά, το βούτυρο, το ελαιόλαδο, τα αλλαντικά, τα τυριά, όλα πρώτης τάξεως, από ντόπιες βιοτεχνίες. Ας πούμε, ποιος θα φανταζόταν ότι θα μπορούσε αντί για ένα «χιλιοφαγωμένο» σάντουιτς, να δαμάσει την πείνα του στο γραφείο με ένα σάντουιτς με καρυδόψωμο, σπανάκι, φέτες παντζαριού, μαντζουράνα και δυόσμο; Ή με μια μπαγκέτα με παρμεζάνα, προσούτο, μανιτάρια και σάλτσα μουστάρδας με θυμάρι; Ή, αντί για τις τυπικές «ντελιβεράδικες» σαλάτες, μια πράσινη σαλάτα με αχλάδι, μαραθόριζα και προσούτο Καρπενησίου; Ή αντί για ένα αμφιβόλου ποιότητας κρουασάν, μίνι μπριός με σπιτική μερέντα, αχλάδια και σάλτσα από καραμέλα γάλακτος;

 

Αποστέλλονται επίσης διάφορα ροφήματα: ποικιλία καφέδων, τσάι, σοκολάτα ζεστή και κρύα Valrhona, χυμός πορτοκάλι, κρασί και μπίρα. Οι σαλάτες κοστίζουν από 2,30 € οι μικρές, και 6,50 € η ακριβότερη από τις μεγάλες. Τα μικρά σάντουιτς από 2 €, τα μεγάλα από 3,60 €, η χορτόσουπα της ημέρας 3,80 €, τα μπαγκετίνια και τα μπριός με όλα τα νόστιμα συνοδευτικά τους από 1,70 €. Τέλος, εκμεταλλευτείτε τις προσφορές: 2 μικρές ταρτίνες με τσάι και καφέ κοστίζουν 5 €, το κέικ της ημέρας με τσάι ή καφέ 2,50 €, σούπα και μικρό σάντουιτς 5,50 €, μικρή σαλάτα και μικρό σάντουιτς 4,20 €.

 

 Για περισσότερες πληροφοίρες καλέστε το τηλ.: 210-80.01.611. Για να δείτε το μενού επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.dailybrunch.gr. Οι περιοχές που προς το παρόν εξυπηρετούνται είναι η Κηφισιά, το Μαρούσι και η Ερυθραία.
Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Τελευταία Νέα Κατηγορίας Συνταγές