Ο προσωπικός σας «Οινοχόος» στο περίπτερο!

Πολλές εκπλήξεις περιμένουν οινόφιλους και λάτρεις της καλής κουζίνας στο τεύχος που κυκλοφορεί.

Δεκέμβριος του 2004, σαν χθες ας πούμε, ήταν όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά μαζί με το τεύχος του Σαββάτου της Καθημερινής, ο Οινοχόος. Ένα περιοδικό «για τον πολιτισμό του κρασιού και των γεύσεων». Ένα σεμνό, λίγο δειλό, επιφυλακτικό τεύχος των 96 μόλις σελίδων, με μαύρο και κόκκινο «δραματικό» εξώφυλλο. Αυτή ήταν η αρχή για τη θεμελίωση μιας σχέσης περιοδικού-αναγνωστών που βασίστηκε στην εμπιστοσύνη, μια σχέση που μακροημέρευσε φτάνοντας αισίως τα 7 χρόνια!

 

Από

το τεύχος Οκτωβρίου-Νοεμβρίου 2011, ο Οινοχόος κυκλοφορεί πια ανεξάρτητα από την εφημερίδα, στα περίπτερα. Στα περίπτερα εγκαινιάσαμε την καινούρια χρονιά 2012 και τώρα -μέχρι το τέλος του μήνα- κυκλοφορεί το τεύχος Φεβρουαρίου-Μαρτίου, ενώ το νέο πρώτο της άνοιξης αναμένεται ολόφρεσκο και λαχταριστό στις 5 Απριλίου.

 

Ο «Οινοχόος» είναι ένα περιοδικό που αντικατοπτρίζει τον τρόπο ζωής της νέας εποχής που φαίνεται μπροστά μας. Έναν τρόπο ζωής που βασίζεται στη σχέση ποιότητας-τιμής, στη λογική, στηn αισθητική, στην αλληλεγγύη, στην ανθρωπιά, στη φιλία και πάνω από όλα στο μέτρο.

 

Ένα περιοδικό γεμάτο αισιοδοξία -που την χρειαζόμαστε- γεύσεις και αρώματα που κάνουν πιο νόστιμη την καθημερινότητά μας, μικρές και μεγάλες διαφυγές. Κι ακόμα συνταγές που θα συνοδεύουν τα κρασιά μας, συνδυασμοί για ντελικατέσεν από τα ράφια των σούπερ μάρκετ, γλυκά και αποστάγματα, επιλογές κρασιών για κάθε βαλάντιο και μοναδικές επιλογές μπίρας, για να διευκολύνουμε τις αγορές μας.

 

Και βέβαια πρόσωπα. Πρόσωπα του ευρύτερου οινικού χώρου μοιράζονται μαζί μας τις απόψεις τους, τους προβληματισμούς, τις ανησυχίες τους. Εκφράζουν αντιρρήσεις και παράπονα, μας μιλάνε για τη ζωή τους.

 

Ο «Οινοχόος» σε κάθε τεύχος μας ταξιδεύει στον μαγικό χώρο των γεύσεων και στον πολιτισμό της οινογαστρονομίας στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο!

Κι αν θέλετε να επιβεβαιώσουμε και ηλεκτρονικά τη φιλία μας, σας περιμένουμε στο www.facebook.com/oinoxoosmagazine

 

Μια «γεύση» από το τεύχος 41 που κυκλοφορεί στα περίπτερα

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, ο Λευτέρης Λαζάρου, η Νένα Ισμυρνόγλου, το δίδυμο Ζουρνατζής –Καϋμενάκης από το Cucina Povera, η Νίκη Τρέσσου και η Ευδοκία Φυλακούρη από το Καλλίστη Γεύσις και μια Ιταλίδα νοικοκυρά, η Έλενα Έγκριτο, στρώνουν τραπέζι με συνταγές που θέλουν το δικό τους κρασί, ενώ ο αγαπημένος μας Στέλιος Παρλιάρος φροντίζει για το επιδόρπιο.

 

Ένα απίθανο ταξίδι στην Αργεντινή του Malbec και του τάνγκο είναι η ταξιδιωτική μας διαφυγή και εναλλακτικά και προσιτά ο ξενώνας μέσα στο οινοποιείο Παπαργυρίου στον Παρνασσό μας περιμένει!

 

Η «άνοιξη» των wine bar σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη είναι μια οικονομική και νεανική λύση για τις βραδινές εξόδους στην πόλη, ενώ εναλλακτικά τα «Καλέσματα» μας λύνουν τα χέρια για να μαζέψουμε χωρίς κόπους και έξοδα τους φίλους στο σπίτι γύρω από ποτήρια με κρασί.

 

Σαλάμια
Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Τελευταία Νέα Κατηγορίας Συνταγές